Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb a Forma 1 hétszeres világbajnokának, Lewis Hamiltonnak a csapatában fog szerepelni a jövőre rajtoló Extreme E-ben.

Az Extreme E egy teljesen elektromos tereprally bajnokság lesz, ahol olyan pilóták fognak versenyezni, mint például a kétszeres rallyvilágbajnok, és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainz, a többszörös rallycross világbajnok Johan Kristoffersson, a DTM kétszeres bajnoka, a svéd Mattias Ekström, valamint a kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb.
Loeb csapattársa a spanyol Cristina Gutiérrez lesz, aki már négyszer teljesítette a Dakar Rallyt, 2015-ben pedig második lett a spanyol tereprally bajnokságban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az X44 csapathoz, és már alig várom, hogy az elektromos ODYSSEY 21-gyel versenyezhessek.” –kezdte Loeb. „A közelmúltban kipróbálhattam az autót, és lenyűgözött a teljesítménye. Fantasztikus, amit Lewis elért a Forma 1-ben, ezért megtiszteltetés számomra, hogy együtt dolgozhatok majd vele.”

Lewis Hamilton a következőket mondta: „Örülök, hogy Sébastien és Cristina is csatlakozott az X44-hez. Mindketten hihetetlenül jó pilóták, ezért már nagyon várom, hogy lássam őket versenyezni. Cristina hatalmas tehetség, aki nagy jövő előtt áll, Sébastien pedig az egyik olyan versenyző, akit évek óta csodálok az elért sikerei miatt. Nagyon büszke és izgatott vagyok, hogy ilyen remek pilótákkal dolgozhatok majd együtt.”

A 2021-es Extreme E csapatai:
ABT: Mattias Ekström, Claudia Hurtgen
Acciona: Carlos Sainz, Laia Sanz
Andretti United: Timmy Hansen, Catie Munnings
Chip Ganassi Racing: Kyle Leduc, Sara Price
Rosberg Xtreme Racing: Johan Kristoffersson, Molly Taylor
Veloce Racing: Jamie Chadwick, ?
X44: Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez
HWA: ?
Techeetah: ?

Az Extreme E 2021-es naptára:
1. Március 20-21. Szaúd-Arábia, Sharaan, Al-’Ula
2. Május 29-30. Szenegál, Lac Rose
3. Augusztus 28-29. Grönland, Kangerlussuaq
4. Október 23-24. Brazília, Santarém
5. December 11-12. Argentína, Tierra Del Fuego

Fotó: TeamX44

Legfrissebb cikkek