Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az X-raid 2021-ben is két MINI John Cooper Works Buggy-val áll rajthoz a Dakar Rallyn. Egy új szponzornak köszönhetően új dizájnt kapott Carlos Sainz, és Stéphane Peterhansel autója.

Sainz januárban megszerezte pályafutása harmadik Dakar-sikerét a MINI-vel. Az X-raid eddig öt alkalommal tudott nyerni a világ leghíresebb tereprally viadalán, és 2021-ben is szeretnének az élen végezni a szaúd-arábiai futamon. A treburi alakulat most lerántotta a leplet a jövő évi MINI John Cooper Works Buggyról, amely egy új szponzornak köszönhetően új festést kapott. A Red Bull vörös bikája mellett ezentúl a szaúd-arábiai telekommunikációs társaság, az STC logója is megjelenik majd a buggyk oldalán.
A csapat egyik autójával a tavalyi győztes páros, Carlos Sainz és Lucas Cruz áll majd rajthoz, míg a másik kocsival a tizenháromszoros Dakar-győztes Stéphane Peterhansel és új navigátora, Edouard Boulanger indul.
A Covid-19 világjárvány ellenére az X-raid szakemberei tovább tudtak finomítani a MINI JCW Buggy-kon – többek között a kocsik súlyából faragtak, valamint a felfüggesztés geometriáját és felépítését is optimalizálták.

Sven Quandt, az X-raid csapatfőnöke a következőket mondta: „Befejeztük a felkészülést a jövő évi Dakarra a treburi központunkban, és a felszerelések nagy része már Marseille-ben van, hogy tovább szállítsák őket Jeddah-ba. Már alig várjuk, hogy elkezdődjön a 2021-es Dakar Rally, mivel nagyon izgalmas szakaszokat jelöltek ki a szervezők. A célunk természetes az lesz, hogy megvédjük a címünket, ezért ismét két erős és tapasztalt párossal, a Carlos Sainz – Lucas Cruz, illetve a Stéphane Peterhansel - Edouard Boulanger kettőssel indulunk. Nemcsak a MINI JCW Buggy-któl várunk jó eredményt, hanem a négykerék-meghajtású MINI JCW Rally-val induló versenyzőinktől is. Idén nagyon nehéz évünk volt a korlátozások miatt, de ennek ellenére mindkét modellünket sikerült fejlesztenünk.”

Carlos Sainz természetesen szeretne 2021-ben is diadalmaskodni a Dakaron: „Mind fizikálisan, mind mentálisan készen állok a Dakar Rallyra, és a MINI JCW Buggy-t is sikerült jól felkészítenünk. Ez lesz a harmadik Dakarom a MINI-vel, és évről-évre sokat fejlődtünk. Természetesen a címvédés lesz a célom, de a Dakaron sosem könnyű nyerni. Gyorsnak érzem magam, és készen állok, hogy harcoljak a végső győzelemért.”

Az X-raid versenyzői a 2021-es Dakar Rallyn:
#300 Carlos Sainz – Lucas Cruz (MINI John Cooper Works Buggy)
#302 Stéphane Peterhansel – Edouard Boulanger (MINI John Cooper Works Buggy)
#309 Orlando Terranova – Ronnie Graue (MINI John Cooper Works Rally)
#317 Vladimir Vasilyev – Dmitry Tsyro (MINI John Cooper Works Rally)
#331 Victor Khoroshavsev - Anton Nikolaev (MINI John Cooper Works Rally)
#335 Guiga Spinelli – Yousseff Haddad (MINI ALL4 Racing)

Fotó: X-raid

Legfrissebb cikkek