Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az X-raid bejelentette, hogy 2021-ben is Carlos Sainz-cal és Stéphane Peterhansellel indulnak a Dakar Rallyn. A két legendás versenyző jövőre is a MINI JCW Buggy-val vág neki a szaúd-arábiai viadalnak.

Sainz tavaly megnyerte a 42. Dakar Rallyt a MINI John Cooper Works Buggy volánja mögött. - Ez volt a spanyol harmadik Dakar-sikere, a MINI pedig ötödik győzelmét (2012, 2013, 2014, 2015, 2019) könyvelhette el a maratoni futamon.

A csapat első embere, Sven Quandt a következőket mondta: „Carlos és Stéphane nagyszerű kombináció számunkra. Amellett, hogy gyorsak, nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Én is remekül szót értek mindkettőjükkel, ahogy Lucas Cruzzal és Edouard Boulanger is jó a közös munka. Örülök, hogy mindkét pilóta maradt az X-raid család tagja 2021-ben is.”

„Alig várom, hogy újra a X-raid autójával versenyezhessek a Dakaron. Természetesen az lesz a célom, hogy megvédjem a győzelmemet.” –árulta el a ’Matador’. „Eltelt egy pár hónap a legutóbbi Dakar óta, és elárulhatom, hogy ez az egyik győzelmem, amire nagyon büszke vagyok. A januári Dakar Rally minden bizonnyal ismét egy izgalmas kihívás lesz, és valószínűleg még jobb verseny lesz, mint a tavalyi. A MINI JCW Buggyn sikerült olyan részeket találnunk, amin tudtunk javítani ebben a nehéz időszakban is. A csapat nagyszerű munkát végzett, és úgy gondolom, hogy még erősebben térhetünk vissza Szaúd-Arábiába.”

„Örülök, hogy folytathatjuk a munkát az X-raid-del.” –kezdte Mr. Dakar, alias Stéphane Peterhansel. „Tavaly nem tudtam megnyerni a Dakart, de sok jó emlékem van a versenyről. A csapatszellem nagyszerű volt, a Buggy-t pedig nagyon jó volt vezetni. Boldog voltam, hogy a harmadik helyen értünk célba, de továbbra is motivált vagyok, és győzni akarok. Új navigátorral vágok neki a futamnak jövőre, Edouard Boulanger személyében, aki rendkívül tapasztalt versenyző. Nagyon várom már, hogy ismét Szaúd-Arábiában versenyezhessünk.”

A X-raid-nek sikerült tovább fejlesztenie a MINI JCW Buggy-t, amelyet Sainz és Peterhansel is kipróbált már a nyár folyamán, az Andalúzia Rallyn (október 6-10.) pedig mindkét versenyző rajthoz áll, hogy versenykörülmények között is kipróbálják az új alkatrészeket.

A 2021-es Dakar Rally január 3. és január 15. között kerül megrendezésre Szaúd-Arábiában.

Legfrissebb cikkek