Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mr. Dakar, vagyis Stéphane Peterhansel nyerte a Dakar Rally tizenegyedik szakaszát. Az X-raid francia versenyzője mögött Nasser Al-Attiyah lett a második, míg a harmadik helyet Carlos Sainz szerezte meg.

Csütörtökön egy 379 kilométeres mért szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek Shubaytah és Haradh között. Peterhansel végig az élen autózott, és végül 4 óra 14 perc és 11 másodperc alatt teljesítette a távot a MINI John Cooper Works Buggyval. Nasser Al-Attiyah hasonlóan jó tempóban közlekedett, és csupán 10 másodperccel marad el a szakaszgyőztestől. Az összetettben élen álló Carlos Sainz elsőként rajtolt az autósok között, és a mai napot a harmadik pozícióban zárta. A Matador 8 perccel maradt el csapattársától, Stéphane Peterhanseltől, de az abszolútban továbbra is több mint 10 perces előnnyel vezet. A mezőny eddig 4735 kilométert tett meg versenytempóban, Al-Attiyahot és Peterhanselt pedig csupán 6 másodperc választja el egymástól az utolsó nap előtt.

A Dakar Rally tizenegyedik szakaszának eredménye:
1. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   04:14.11
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:00.10
3. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:08.03
4. B.Ten Brinke – T.Colsoul (Toyota Hilux)   +00:10.14
5. J.Przygonski – T.Gottshalk (MINI JCW Rally)   +00:10.39

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   41:37.51
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:10.17
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:10.23

A kétkerekűek kategóriáját a chilei Pablo Quintanilla nyerte, de az abszolútban továbbra is az amerikai Ricky Brabec vezet. A quadosoknál a lengyel Rafal Sonik volt ma a leggyorsabb, aki 3 perccel volt gyorsabb az összetettben élen álló Ignacio Casalenál. Az SSV kategóriát a Francisco Lopez Contardo – Juan Pablo Latrach Vinarge kettős második részsikerét könyvelhette el. A kamionosoknál az Andrey Karginov – Andrey Mokeev – Igor Leonov Kamazos trió tovább szárnyalt, és közel 40 perces előnnyel vághatnak neki a holnapi utolsó szakasznak.

A 2020-as Dakar Rally pénteken a Haradh és Qiddiya közötti 374 kilométeres távval ér véget.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek