Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Dakar Rally tizedik, Haradh – Shubaytah közötti szakasza eredetileg 534 kilométeres lett volna, azonban a szervezők az erős szél miatt lerövidítették a távot. Carlos Sainz idei negyedik részsikerét könyvelhette el, míg az őt üldöző Nasser Al-Attiyah eltévedt és közel 18 percet veszített.

Sainz 2 óra 3 perc 43 másodperc alatt teljesítette a mai 345 kilométeres távot. A Matador végig az első helyen autózott, míg legfőbb riválisa, Nasser Al-Attiyah a szakasz utolsó kilométerein eltévedt és ezzel rengeteg időt veszített. - A katari végül 17 perc 46 másodpercet kapott Sainztól. A mai nap második leggyorsabb versenyzője Jakub Przygonski volt, míg a harmadik pozíciót Giniel De Villiers érte el. Fernando Alonso az egyik dűnéhez túl nagy tempóban érkezett, és felborult. A spanyol Toyotája nem sérült meg komolyabban és folytatni tudta a versenyt. Joan ’Nani’ Roma számára sem alakult túl jól ez a nap, mivel Borgwardjabán tönkrement a sebességváltó.
Az abszolútban Sainz 18 percre növelte előnyét Al-Attiyahhal szemben, míg a harmadik helyen tanyázó Stéphane Peterhansel csupán 16 másodperccel marad el a kataritól.

A Dakar Rally tizedik szakaszának eredménye:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   02:03.43
2. J.Przygonski – T.Gottschalk (MINI JCW Rally)   +00:03.05
3. G.De Villiers – A.Haro Bravo (Toyota Hilux)   +00:04.26
4. P.Lachaume – J. Michel Polato (Peugeot 2008DKR)   +00:06.10
5. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux Overdrive)   +00:06.30

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   37:15.37
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:18.10
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:18.26

A motorosok között Joan Barreda Bort diadalmaskodott az összetettben élen álló Ricky Brabec előtt. A quadosok mezőnyében a lengyel Kamil Wisniewski nyert a Yamaha Raptor 700 nyergében. Az SSV kategóriában a Mitchell Guthrie – Ola Floene páros harmadik részsikerét könyvelhette el. A kamionosoknál hármas Kamaz-siker született. Az Anton Shibalov – Dmitrii Nikitin – Ivan Tatarinov trió 2 óra 12 perc 12 másodperc alatt tudta le a mai távot, megelőzve Dmitry Sotnikovékat és Eduard Nikolaevéket.

A Dakar Rally csütörtökön a Shubaytah – Haradh közötti 379 kilométeres szakasszal folytatódik.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek