Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kisebb meglepetésre a francia Mathieu Serradori diadalmaskodott a Dakar Rally 8. szakaszán. Fernando Alonso a második lett a Toyotával, míg Carlos Sainz és Nasser Al-Attiyah is a Top 10-en kívül végzett.

A mai 474 kilométeres mért szakaszt Bernhard ten Brinke kezdte a legjobban a Toyota Hilux volánja mögött. Mathieu Serradori szintén remek tempóban közlekedett, és a negyedik mérőpontnál már az élen autózott. A francia versenyző végül az első helyen ért a Wadi Al Dawasir-i célba, 4 perccel megelőzve a kétszeres Forma 1-es világbajnokot, Fernando Alonsot. A harmadik időt Orlando Terranova autózta a MINI JCW Rallyval. Carlos Sainz elsőként rajtolt a mai szakaszon, és mivel a motorosok és a quadosok ma nem versenyeztek (Paulo Gonçalves tragikus balesete miatt a szervezők törölték a 8. szakaszt), nem voltak a spanyol előtt nyomok a homokban. A Matador a mai szakaszon csak a 15. lett, de így is meg tudta őrizni a vezető helyét az összetettben, mivel legfőbb riválisa, Nasser Al-Attiyah is csak a 11. helyen teljesítette a távot.

A Dakar Rally nyolcadik szakaszának eredménye:
1. M.Serradori – F.Lurquin (Century Buggy)   03:48.23
2. F.Alonso – M.Coma (Toyota Hilux)   +00:04.04
3. O.Terranova – B.Graue (MINI JCW Rally)   +00:06.19
4. G.De Villiers – A.Haro Bravo (Toyota Hilux)   +00:06.29
5. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux)   +00:07.16

9. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:13.11

11. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:15.55

15. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:19.15

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   31:56.52
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:06.40
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:13.09

A motorosok és a quadosok ma nem álltak rajtoz, miután a szervezők törölték számukra a mai távot Paulo Gonçalves tegnapi tragikus balesete miatt. Az SSV kategóriát a Reinaldo Varela – Gustavo Gugelmin brazil kettős nyerte, míg a kamionosoknál az Andrey Karginov – Andrey Mokeev – Igor Leonov Kamazos trió megszerezte idei negyedik részsikerét, és ezzel tovább tudták növelni előnyüket az abszolútban.

A Dakar Rally holnap a Wadi Al Dawasir – Haradh közötti 410 kilométeres szakasszal folytatódik.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek