Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A MINI JCW Buggyval versenyző Stéphane Peterhansel idei második szakaszgyőzelmét könyvelhette el a Ha’il – Riyadh között távon. A francia pilóta mögött csapattársa, Carlos Sainz ért be másodikként, míg a harmadik időt Nasser Al-Attiyah autózta a Toyota Hilux-szal.

A Dakar Rally hatodik napján egy 477 kilométeres mért szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek. A legjobban „Mr. Dakar”, vagyis Stéphane Peterhansel kezdett, aki már az első mérőpontnál 20 másodperccel vezetett Al-Attiyah előtt. A francia pilóta a folytatásban is hasonló tempót diktált és szinte végig az élen autózott. A tizenháromszoros Dakar-győztes versenyző hatalmas csatát vívott Carlos Sainz-cal, de végül 1 perc 35 másodperccel ért célba a Matador előtt. Nasser Al-Attiyah a harmadik helyen teljesítette a mai távot, közel 3 és fél perccel elmaradva a szakaszgyőztestől. Yazeed Al Rajhi továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és a mai napot is a negyedik pozícióban zárta. Mathieu Serradori az ötödik lett a Century Buggyval, megelőzve a kétszeres Forma 1-es világbajnokot, Fernando Alonsot. Jakub Przygonski technikai gondokkal küzdött, ami miatt rengeteg időt veszített.

A Dakar Rally hatodik szakaszának eredménye:
1. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   04:27.17
2. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   +00:01.35
3. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:03.22
4. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux)   +00:06.42
5. M.Serradori – F.Lurquin (Century Buggy)   +07.10

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   23:33.05
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:07.46
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:16.18

A motorosoknál az amerikai Ricky Brabec nyert, és ezzel tovább növelte az előnyét az abszolút értékelésben. A quadosok között a francia Simon Vitse diadalmaskodott, megelőzve az összetettet vezető Ignacio Casalet. Az SSV kategóriát a Gerard Farres Guell – Armand Monleon spanyol kettős nyerte, míg a kamionosok mezőnyében az Andrey Karginov – Andrey Mokeev – Igor Leonov Kamazos trió bizonyult a legjobbnak.

A Dakar Rally mezőnye holnap a jól megérdemelt pihenőnapját fogja tölteni Riyadh-ban, majd vasárnap a Riyadh és Wadi Al Dawasir közötti 546 kilométeres szakasszal folytatódik a verseny.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek