Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Sainz második szakaszgyőzelmét szerezte a Dakar Rally ötödik, Al-’Ula – Ha’il közötti szakaszán. A spanyol az első olyan versenyző, aki duplázni tudott az idei Dakaron.

Az Al-’Ula – Ha’ilt összekötő távon a köves utak mellett homokdűnék is várták a pilótákat. A legjobban Yazeed Al Rajhi kezdett, aki az első két mérőponton elsőként gurult át. Carlos Sainz rögtön a rajt után összeszedett egy defektet, de utána remek tempót diktált és végül megnyerte a mai szakaszt. A Matador közel 3 percet adott legfőbb riválisának, Nasser Al-Attiyahnak. Sainz ennek a sikerének köszönhetően tovább növelte az előnyét az összetettben, és már közel 6 perccel vezet Al-Attiyah előtt. A harmadik helyen Stephane Peterhansel ért célba, megelőzve Yazeed Al Rajhit és Orlando Terranovát. Giniel de Villiers a hatodik, Fernando Alonso pedig a hetedik lett a Toyota Hilux-szal.

A Dakar Rally ötödik szakaszának eredménye:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   03:52.01
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:02.56
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:06.11
4. Y.Al Rajhi – K.Zhiltsov (Toyota Hilux)   +00:08.29
5. O.Terranova – B.Graue MINI JCW Rally)   +00:08.52

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   19:04.13
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:05.59
3. S.Peterhansel – P.Fiuza (MINI JCW Buggy)   +00:17.53

A motorosok között Toby Price bizonyult a leggyorsabbnak, de az abszolútban továbbra is az amerikai Ricky Brabec vezet. A quadosoknál a francia Alexandre Giroud diadalmaskodott, megelőzve az összetettben élen álló Ignacio Casalet.  Az SSV kategóriát az Aaron Domzala – Maciej Marton lengyel kettős zárta az első helyen. A kamionosoknál hármas Kamaz-siker született. A Dimitry Sotnikov által vezetett alakulat 3 perccel ért célba Anton Shibalovék előtt, míg a kategória harmadik helyezettje az Andrey Karginov – Andrey Mookev – Igor Leonov trió lett.  

A Dakar Rally hatodik napján a Ha’il – Riyadh közötti 477 kilométeres mért szakasz vár a mezőnyre.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek