Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Sainz idei első szakaszgyőzelmét könyvelhette el a Dakar Rally harmadik napján. A Bahrain JCW X-raid Team spanyol versenyzője mögött Nasser Al-Attiyah ért be másodikként, míg a harmadik időt Jakub Przygonski autózta.

Carlos Sainz és Nasser Al-Attiyah hatalmas csatát vívott a Neom környékén kijelölt 427 kilométeres távon. 125 kilométer után csupán 11 másodperc választotta el a két pilótát. A Matador végül 3 és fél perces előnnyel nyerte meg a szakaszt katari riválisa előtt. Fernando Alonso tegnap rengeteg időt veszített, miután kiütötte a Toyota Hilux futóművét, azonban ma remekelt. A Forma 1 kétszeres világbajnoka az ötödik pozícióban zárta a mai távot. Orlando Terranova csak a nyolcadik lett ma, így az argentin pilóta elveszítette a vezetést az összetettben.
Khalid Al-Qassimi hatalmasat esett a Peugeot 3008DKR-rel, míg Vladimir Vasilyev MINI-je kigyulladt.

A Dakar Rally harmadik szakaszának eredménye:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   03:48.01
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   +00:03.31
3. J.Przygonski – T.Gottschalk (MINI JCW Rally)   +00:04.19
4. Y.Seaidan – K.Alexy (MINI JCW Rally)   +00:05.28
5. F.Alonso – M.Coma (Toyota Hilux)   +00:06.14

Az összetett állása:
1. C.Sainz – L.Cruz (MINI JCW Buggy)   11:00.20
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Tooyta Hilux)   +00:04.55
3. O.Terranova – B.Graue (MINI JCW Rally)   +00:08.09

A motorosok között az amerikai Ricky Brabec végzett az élen, és az összetettben is átvette a vezetést. A quadosok mezőnyében a chilei Giovanni Enrico volt a leggyorsabb. A SSV kategóriában a Gerard Farres Guell – Armand Monleon kettős győzött, míg a kamionosoknál az Andrey Karginov – Andrey Mokeev – Igor Leonov Kamazos alakulat teljesítette a leggyorsabban a mai szakaszt.

Holnap a Neom – Al-’Ula közötti 453 kilométeres táv vár a Dakar Rally mezőnyére.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek