Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az X-raid bejelentette, hogy a jövő évi Dakar Rallyn Carlos Sainz valamint Stéphane Peterhansel fog majd versenyezni a csapat MINI John Cooper Works Buggyjaival.

Az elmúlt években Dél-Amerika adott otthont a Dakar Rallynak, azonban 2020 januárjában új helyszínre, Szaúd-Arábiába költözik a legendás verseny. A sivatagi viadalon Carlos Sainz és Stéphane Peterhansel is az X-raid továbbfejlesztett MINI John Cooper Works Buggyjával fog majd szerepelni.

Sainz eddig kétszer nyerte meg a Dakart, legutóbb 2018-ban. A ’Matadornak’ továbbra is honfitársa, a spanyol Lucas Cruz diktálja majd az itinert. Stéphane Peterhensel tizenhárom alkalommal diadalmaskodott eddig a maratoni futamon – hatszor motorral, hétszer pedig autóval tudott győzni. A francia pilóta jövőre feleségével, Andreaval vág neki a távnak. A páros idén megnyerte az Abu Dhabi Desert Challenge-et, Kazahsztánban pedig a második helyen értek célba a MINI-vel.

191002 mini n2

A Red Bull és a Primax továbbra is az X-raid főszponzorai lesznek, de új támogató is érkezik a csapathoz, mégpedig a Bahreini Királyság.

Az X-raid csapat első embere, Sven Quandt a következőket mondta: „Carlos és Stéphane két olyan versenyző, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, ráadásul már nagyon jól ismerik a MINI-t is. Alaposan fel kell készülnünk a januári kihívásokra, ha ismét a győzelemért akarunk harcba szállni. A MINI JCW Buggyt folyamatosan fejlesztettük és teszteltük a szezon során. Hatalmas öröm számunkra, hogy egy új támogatót is üdvözölhetünk a csapatnál, nevezetesen a Bahreini Királyságot.”

A 2020-as Dakar Rally január 5-én rajtol el a szaúd-arábiai Dzsiddaból, és január 17-én ért véget Al Qiddiában, amely 40 kilométerre helyezkedik el az ország fővárosától, Rijádtól.

Fotó: Red Bull

Legfrissebb cikkek