Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing SA megerősítette, hogy Fernando Alonso egy felkészülési programon vesz részt a következő hónapokban, hogy ott lehessen a 2020-as Dakar Rallyn.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka márciusban már részt vett a Toyota tesztjén a Kalahári-sivatagban, most pedig egy szélesebb körű képzési programban lesz majd része a következő hónapokban. A spanyol pilóta továbbra sem hozta nyilvánosságra a jövő évi terveit, de ha felkészültnek érzi magát, akkor szinte biztos, hogy rajthoz áll a következő Dakar Rallyn.

„Idén márciusban Fernando kipróbálta a Dakar-győztes Toyota Hilux-ot a dél-afrikai tesztünkön, ahol értékes tapasztalatokat szerzett.” –kezdte a Gazoo SA csapatfőnöke, Glyn Hall. „Fernando láthatóan nagyon jól érezte magát az autóban, és minden alkalommal, amikor beült a volán mögé, egyre magabiztosabb volt, és jobban teljesített. Ez egy új terület lesz számára, de biztosak vagyunk benne, hogy rendelkezik annyi tapasztalattal és tudással, amivel meg tud majd birkózni ezzel a kihívással.”

Alonso egy négynapos teszten vesz részt Namíbiában, majd várhatóan Európában, Afrikában, és a Közel-Keleten is beül a Hilux volánja mögé. A dél-afrikai tereprally-bajnokság idei ötödik futamán, a Harrismith 400-on (szeptember 13-14.) pedig versenykörülmények között is bemutatkozik majd a Toyotával.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy folytathatom a munkát a Toyota Gazoo Racinggel.” –árulta el Alonso. „Sokat sikert értünk el együtt 2017 novembere óta, amikor is először vezettem Toyotát; kétszer megnyertük a Le Mans-i 24 órás viadalt, a FIA WEC-ben pedig bezsebeltük a csapat- és az egyéni címeket Sébastien Buemivel, valamint Kazuki Nakajimaval. Az év elején belekóstoltam a tereprallyzásba, ami nagyon tetszett. Tudom, hogy ez teljesen más, mint amit eddig csináltam, de nagyon jól éreztem magam a Hilux-ban. Már alig várom a következő teszteket, hogy még jobban megismerhessem a Hilux-ot és a csapatot.”

A 2020-as Dakar Rallyt január 5 – 17. között rendezik meg Szaúd-Arábiában.

Legfrissebb cikkek