Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalosan is megerősítették, hogy 2020-tól Szaúd-Arábia ad otthont a világ leghíresebb tereprally viadalának, a Dakar Rallynak.

A Dakart 1979 és 2007 között Európában, illetve Afrikában rendezték meg, majd 2008-ban terrorveszély miatt törölték a szervezők a futamot. Ezt követően Dél-Amerikába költözött át a verseny. Az elmúlt években Argentína, Bolívia, Chile és Peru is vendégül látta a Dakar mezőnyét, azonban idén januárban már csak Peruban zajlott a sivatagi futam.

A Dakar Rally szervezője, az ASO most bejelentette, hogy a következő 5 évben Szaúd-Arábiában fogják megrendezni az eseményt.

David Castera a Dakar Rally versenyigazgatója a következőket mondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy a Közel-Keleten rendezhetjük majd meg a következő Dakart. Szaúd-Arábiában 1,4 millió négyzet mérföldnyi sivatag található, ami rengeteg lehetőséget tartogat számunkra, és csodálatos tájakon jelölhetjük majd ki a verseny útvonalát.”

Az ASO április 25-én, Al-Qiddiya-ban fogja majd felfedni a 2020-as Dakar Rally részleteit.

Legfrissebb cikkek