Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel nyerte a tereprally világkupa idei második futamát, az Abu Dhabi Desert Challenge-et. ’Mr. Dakar’ ezúttal egy MINI JCW Rallyval állt rajthoz, az itinert pedig felesége, Andrea diktálta neki.

Az Abu Dhabi Desert Challenge-en öt szakaszt kellett teljesíteniük a versenyzőknek, ami 1283,31 kilométernyi versenytávot jelentett. Az első napon Cyril Despres bizonyult a leggyorsabbnak a MINI JCW Buggy-val. A francia pilóta közel 6 percet adott a második helyen célba érő Bernhard ten Brinkenek a 261,97 kilométeres Yas Marina Circuit gyorson. Despres a második szakaszon elakadt a sivatagban, és több mint 3 órát veszített. Az Al Ain Water-en Yazeed Al Rajhi autózta a legjobb időt a Toyota Hilux Overdrive volánja mögött, megelőzve Vladimir Vasilyevet és Khalid Al Qassimit. Stéphane Peterhansel csak a negyedik lett a 223 kilométeres távon, de így is átvette a vezetést az összetettben. A harmadik szakaszt ’Mr. Dakar’ a második helyen abszolválta Jakub Przygonski mögött, és ezzel tovább tudta hizlalni az előnyét az összetettben. Peterhansel a 286 kilométeres ADNOC gyorsot megnyerte, aminek köszönhetően már közel 19 perccel vezetett Al Qassimi előtt. Bernhard ten Brinke remek tempóban autózott, és a második helyen állt az összetettben, amikor az egyik dűnénél keményen ért földet, és kénytelen voltak feladni a viadalt. Az eset után a holland pilótát és navigátorát, Tom Colsoult is mentőhelikopterrel a Madinat Zayed-i kórházba szállították kivizsgálásra, de szerencsére a sérüléseik nem voltak komolyak.
Az utolsó szakaszt Przygonski nyerte meg, de a futamgyőzelmet Peterhansel szerezte meg. A tizenháromszoros Dakar-győztes francia pilóta közel 9 perccel előzte meg Khalid Al Qassimit, míg a dobogó legalsó fokára a lengyel Aron Domzala állhatott fel.

A motorosok között Sam Sunderland diadalmaskodott a KTM 450 Rally Factory nyergében, megelőzve Kevin Benavidest valamint José Cornejot.

Az Abu Dhabi Desert Challenge 2019 végeredménye:
1. Stéphane Peterhansel – Andrea Peterhansel (MINI JCW Rally)   18:03:45.0
2. Khalid Al Qassimi – Xavier Panseri (Peugeot 3008 DKR)   +8:48.0
3. Aron Domzala – Maciej Marton (Toyota Hilux Overdrive)   +46:16.0
4. Casey Currie – Laurent Lichtleuchter (Can-Am Maverick X3)   +1:39:33.0
5. Reinaldo Varela – Gustavo Gugelmin (Can-Am Maverick X3)   +1:40:45.0
6. Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov (BMW X3)   +1:42:59.0
7. Martin Prokop – Viktor Chytka (Ford Raptor RS Cross Country)   +1:52:20.0
8. Cyril Despres – David Oliveras (MINI JCW Buggy)   +4:08:34.0
9. Thomas Bell – Patrick McMurren (Nissan Navarra)   +6:42:14.0
10. Khalid Al Jafla – Andrei Rudnitski (Chevrolet Silverado)   +6:42:23.0

Fotó: X-raid Team

Legfrissebb cikkek