Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Forma 1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a héten részt vett a Toyota Gazoo Racing SA dél-afrikai tesztjén, ahol lehetősége volt kipróbálni a Toyota Hiluxot.

Alonsot a 2009-es Dakar-győztes Giniel De Villiers látta el tanácsokkal a Kalahári sivatagban tartott teszt során. A 37 esztendős spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban lett az F1 bajnoka, 2018-ban pedig Sébastien Buemi és Kazuki Nakajima csapattársaként megnyerte a Le Mans-i 24 órás viadalt a Toyota TS050 Hybriddel. Alonso most belekóstolt a tereprallyzásba, és elképzelhető, hogy 2020-ban rajthoz áll a legendás Dakar Rallyn a Toyota színeiben.

„Az elmúlt két évben különböző szakágakban, különböző autókkal versenyeztem.” –kezdte Alonso. „A Toyota Hilux teljesen eltér azoktól a kocsiktól, mint amiket eddig vezettem. Hihetetlen, hogy ez az autó mennyire strapabíró ezeken a nehéz terepeken.”

190328 alonso n2

„Nem egyszerű ezeken a terepeken autózni, mivel nehéz megbecsülni, hogy milyen tempóban közelítsd meg a dűnéket. A Hilux tapadása kiváló, jó a súlyelosztása, a teljesítménye pedig egyszerűen lélegzetelállító. Bár csak néhány percig ültem a kocsiban, fantasztikusan éreztem magam. A hatalmas hőség ellenére nagyon élveztem a tesztet, talán jobban is, mint amire számítottam.” –tette hozzá a spanyol.

Fotó: fernandoalo_oficial

Legfrissebb cikkek