Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel is rajthoz áll a Tereprally Világkupa utolsó futamán, a Baja Portalegre-n. A francia pilóta új navigátorával, David Castera-val fog versenyezni Portugáliában.

Carlos Sainz és Cyril Despres Marokkóban már bemutatkozott az X-raid színeiben, azonban Peterhanselnek még nem volt alkalma beülni a Mini volánja mögé.

’Mr. Dakar’ egy Mini John Cooper Works Rallyt fog terelgetni az október 25-27. között megrendezésre kerülő viadalon, mivel a Mini JCW Buggy-t már a januári Dakar Rallyra készítik fel az X-raid szakemberei.

Stéphane Peterhansel összesen tizenhárom Dakar-győzelmet zsebelt be, amelyből hatot motorral, hetet pedig autóval szerzett. A francia pilóta korábban versenyzett már a trebur-i csapattal, sőt 2012-ben és 2013-ban nyerni is tudott a Mini ALL4 Racing volánja mögött. 2008-ban diadalmaskodni tudott a Baja Portalegre-n a Mitsubishi színeiben, így most is hasonló eredményben bízik a legendás francia versenyző.

„Néhány éve már versenyeztem a Baja Portalegre-n. Ez egy nagyon jól megszervezett esemény, és a pályák elég technikásak. Mindig is jól éreztem magam Portugáliában. Kíváncsi vagyok, hogy mire leszek képes a 4X4-es autóval, mivel az elmúlt években csak Buggy-val indultam. Ez lesz az első közös versenyünk Daviddel, ami jól jön, mivel így alkalmunk lesz összeszokni a Dakar Rally előtt.” -nyilatkozta Peterhansel.

David Castera korábban Cyril Despres mellett versenyzett, akivel két alkalommal is felállhatott a pódium legmagasabb fokára a Silk Way Rallyn.

Fotó: X-raid

Legfrissebb cikkek