Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy több mint két évtized kihagyás után, ismét szereplője lesz a Peugeot a Dakar Rallynak.

A francia autógyár 1987 és 1990 között uralta a maratoni versenyt a 205 T16 - al, majd később a 405 T16 - al. Ari Vatanen háromszor, Juha Kankkunen pedig egy alkalommal ért fel a csúcsra az oroszlános márkával.

Jövőre a Peugeot a 2008 DKR-el száll harcba a sivatagi viadalon, a volánnál pedig a kétszeres rally világbajnok, Carlos Sainz, valamint a KTM-mel ötször diadalmaskodó Cyril Despres fognak ülni.

140326 peugeot n2

Egy harmadik pilótáról is szólnak a pletykák. Mr. Dakar, azaz Stephane Peterhansel a legesélyesebb a harmadik 2008 DKR-re, mivel a francia versenyző az idei Dakaron nézeteltérésbe került eddigi csapatával a X-Raid-el. A másik jelölt a kilencszeres rally világbajnok, Seabstien Loeb lehet, aki idén a WTCC-ben fog rajthoz állni a Citroen színeiben.

 


 

Az autó a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pekingi Autószalonon fog bemutatkozni a közönség előtt, ahol várhatóan az is kiderül, hogy ki lesz Sainz és Despres csapattársa.

A Peugeot júniusban már tesztelni fogja a 2008 DKR-t a marokkói sivatagban.

Legfrissebb cikkek