Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Autosport magazin értesülései szerint Carlos Sainz a 2019-es Dakaron egy MINI Buggy-val áll majd rajthoz. A ’Matador’ várhatóan a Rally of Morocco-n debütál majd az X-raid színeiben.

Sainz januárban győzelemre vitte a Peugeot 3008DKR Maxi-t a Dakar Rallyn, azonban a francia csapat bejelentette, hogy jövőre már nem lesznek ott a mezőnyben. Sainz a verseny után úgy nyilatkozott, hogy ha nem talál egy versenyképes autót, akkor szögre akasztja a sisakját. Az 56 esztendős spanyol pilóta ezt követően több ajánlatot is kapott, és kipróbálhatta a Toyota Hilux Overdrive-ot, valamint a MINI JCW Buggy-t is. A tesztek után Sainz úgy döntött, hogy nem vonul vissza, és az X-raid autójával elindul a 2019-es Dakar Rallyn, az elsődleges célja pedig az lesz, hogy megvédje a bajnoki címét.

A kétszeres rallyvilágbajnok, és kétszeres Dakar-győztes pilótán kívül „Mr. Dakar”, vagyis Stéphane Peterhansel, és Cyril Despres is Sven Quandt alakulatában folytatja a versenyzést. A három ex-Peugeot-s versenyző mellett Nani Romaé lesz a negyedik MINI. A Red Bull várhatóan továbbra is szponzorálni fogja Sainz-cot, Peterhanselt és Desprest, míg a Monster Energy logója Roma autóján fog díszelegni a 2019-es Dakaron.  

Sainz az október 4-9 között megrendezésre kerülő Marokkó Rallyn fog először indulni az X-raid színeiben, ahogy Cyril Despres is itt próbálja majd ki először versenykörülmények között a MINI-t.

Az X-raid 2012 és 2015 között uralta a legendás maratoni versenyt, és jövőre ismét a győzelmet célozzák meg. Persze a Toyota Gazoo Racing két pilótája, Nasser Al-Attiyah és Giniel de Villiers is hasonló célokkal áll majd rajthoz Peruban.

Legfrissebb cikkek