Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy év kihagyás után, 2018. szeptember 14-16. között újra vendégül látja a hazai tereprali bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét Gyula városa.

A szervizparkot ismét a Vértanúk útján állítják fel, így a kilátogatók testközelből is megcsodálhatják a HOFEKA Kupán induló autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

Új rendezővel, de egy jól bevált és a versenyzők és a nézők által egyaránt nagyon kedvelt helyszínen kerül sor a hazai tereprali bajnokság idei negyedik fordulójára. A viadal egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) futama is, így a hazai versenyzők mellett a régió legjobbjai is rajthoz állnak Gyulán a szeptember 14-16-án sorra kerülő HOFEKA Kupán. A történelmi fürdővárosba kereken tíz éve látogatott el először a mezőny, s a versenyzők hamar megszerették mind a pályákat, mind a békési város hangulatos főutcáján felállított szervizparkot, a helyiek kedvességéről és persze a Várfürdőről nem is beszélve.

„Nagyon örülünk, hogy ismét Gyulára vihetjük a tereprali bajnokság egy futamát. Tavaly sajnos nem került sor az ottani versenyre, de a versenyzők hiányolták, így természetes volt, hogy mindent megteszünk, hogy ismét legyen gyulai verseny, amihez a város vezetésétől és a környékbeli településektől is minden segítséget megkaptunk.

A pilóták és a csapatok nem csak versenyezni szeretnének, hanem jól érezni magukat, márpedig Gyulán ehhez minden adott. A futam időtervét is igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a versenyzés mellett jusson ideje a résztvevőknek ismerkedni a város látványosságaival, vagy éppen lazítani a Várfürdőben” – mondta el a szervezők nevében Varga Imre.

A HOFEKA Kupa össztávja több mint 600 kilométer, amelyből több mint 330 kilométer lesz a mért szakasz. Pénteken az adminisztratív és technikai átvételt követően délután egy rövidke prológgal hangol a mezőny a hétvégére, szombaton és vasárnap pedig négy-négy szelektív szakaszt teljesítenek a versenyzők, melyek között szombaton és vasárnap is 11 óra magasságában térnek vissza a járművek a belváros szívében, a Vértanúk útján kialakított szervizparkba egy rövid szervizre. A díjkiosztóra szintén a Vértanúk útján kerül sor vasárnap délután 16 óra 30 perckor.

Legfrissebb cikkek