Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jakub Przygonski nyerte az FIA Tereprally Világkupa idei hatodik futamát az Italian Baja-t. A lengyel pilóta közel 4 perccel előzte meg a második helyen beérő Martin Prokopot.

A pénteki szuperspeciálon, a 8,12 kilométeres Pasch-i szakaszon az orosz Boris Gadasin bizonyult a legjobbnak, aki 0,7 másodperccel ért célba Przygonski előtt. A hátralévő öt gyorsaságin azonban az ORLEN X-raid Team lengyel pilótája nem talált legyőzőre, és hibátlan versenyzéssel megnyerte az Italian Baja-t.
Martin Prokop nem tudta megelőzni lengyel ellenfelét, azonban végig ott autózott mögötte, és a hatból öt szakaszt is a második helyen zárt. A cseh pilóta a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően megszerezte az ezüstérmes pozíciót, megelőzve honfitársát, Miroslav Zapletalt.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen jól alakult számunkra ez a verseny.” –kezdte ’Kuba’. „Remek csatát vívtunk Martin Prokopékkal, és végül sikerült a maximális pontszámot bezsebelnünk itt Olaszországban, ami nagyon fontos a bajnokság alakulása szempontjából. A Mini hibátlanul működött, és nagyszerű volt vezetni. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak a remek munkájukért.”

A 25. Italian Baja végeredménye:
1. J.Przygonski – T.Colsoul (Mini John Cooper Works Rally)   5:16:36.4
2. M.Prokop – J.Tománek (Ford F-150 Evo)   +3:45.4
3. M.Zapletal – M.Sykora (Ford F-150 Evo)   +11:32.2
4. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (Mini Cooper Countryman)   +11:56.4
5. B.Gadasin – D.Shchemel (G-Force Bars)   +19.44.3

A bajnokság állása:
1. Jakub Przygonski   216 pont
2. Martin Prokop   158
3. Vladimir Vasilyev   155
4. Yazeed Al-Rajhi   60
5. Yasir Hamad Seaidan   58

Az FIA Tereprally Világkupa következő állomása a Baja Espana Aragón Teruel lesz. A spanyolországi viadalt július 20-22. között rendezik meg.

fotó: rally.it

Legfrissebb cikkek