Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Spanyol sajtóértesülések szerint Carlos Sainz 2019-ben az X-raid csapat Buggy-jával száll harcba a harmadik Dakar-győzelméért.

„A Matador” 2006-ban vágott neki először a maratoni távnak a Volkswagen Touareg volánja mögött. Az első versenyén négy szakaszt is megnyert, és végül a 11. helyen ért célba. 2010-ben győzni tudott a VW-vel, és ezzel ő lett az első spanyol, aki négy-keréken ilyen sikert ért el a Dakar Rallyn. 2015-ben a Peugeot-hoz szerződött, idén januárban pedig ismét diadalmaskodni tudott a sivatagi viadalon a 3008 DKR Maxi-val. A francia csapat jövőre már nem vesz részt a Dakaron, így 1990 és 1992 rally világbajnokának új lehetőségek után kellett nézni.

„Ha versenyezni akarok, akkor azt egy ütőképes csapattal kell csinálnom, mivel nem vagyok már abban a helyzetben, hogy kettő vagy három évet várjak a sikerre.” –árulta el az 56 esztendős pilóta a spanyol Mundo Deportivo-nak.

Sainz Marokkóban már tesztelt a Toyotával is, illetve kipróbálta a Mini 4x4-es autóját valamint a buggy-t is.

„Lehetőségem volt eldönteni, hogy befejezem-e a versenyzést, vagy sem, illetve, ha a folytatás mellett döntök, akkor melyik kocsival vágok neki a 2019-es Dakarnak.” –tette hozzá Sainz.

A 41. Dakar Rally 2019. január 6-17. között kerül megrendezésre Peruban.

Legfrissebb cikkek