Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Dakar Rally vezetője, Étienne Lavigne elárulta, hogy már dolgoznak azon, hogy akár már 2020-ban visszatérhessen a legendás verseny Afrikába.

A Dakar Rally 2009-ben költözött át Afrikából Dél-Amerikába, miután a 2008-as viadalt, amelyet Lisszabon és Szenegál között bonyolítottak volna le, terrorfenyegetettség miatt törölték. Az ASO (Amaury Sport Organisation) már felvette a kapcsolatot egyes afrikai országokkal, hogy a közeljövőben visszatérhessen a Dakar Rally mezőnye a fekete kontinensre.

A múlt héten jelentették be, hogy a 2019-es verseny útvonala, csupán Perut fogja érinteni, miután Chile az utolsó pillanatban visszalépett a rendezéstől, ahogy Argentína és Bolívia sem kíván részt venni az esemény lebonyolításában.

„Nem nyugodhatunk bele ebbe a helyzetbe, mivel a Dakar a világ legnagyobb és legfontosabb rallyja. Már most el kell kezdenünk tervezni a jövőt.” –mondta Lavigne. „Pár hónapja belevágtunk a munkába, hogy kapcsolatot építsünk ki olyan országokkal, mint Algéria, Angola és Namíbia. Jártunk Algériában, ahol találkoztunk politikai vezetőkkel, és láttuk, hogy készségesek lennének a közös munkára. A csapatok és a versenyzők arra várnak minden évben, hogy egy vonzó és érdekes Dakaron vehessenek részt. Ez az egyik oka annak, hogy ezekre az országokra gondoltunk a verseny jövőjével kapcsolatban.”

Algériát 1993-ban érintette utoljára a Dakar Rally útvonala, míg a korábbi években Angola és Namíbia is része volt a maratoni futamnak.

Legfrissebb cikkek