Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah nyerte az FIA Tereprally Világkupa nyitófutamát, a Baja Russia – Northern Forest-et.

A pénteki 19.11 kilométeres szuperspeciálon Aron Domzala volt a leggyorsabb. A lengyel pilóta 12 perc 9 másodperc alatt teljesítette a távot a Toyota Hilux Overdrive-val. Nasser Al-Attiyah csupán 4 másodperccel maradt el a szakaszgyőztestől, míg a harmadik időt Tapio Lauronen autózta a Mitsubishi Pajeroval.

Szombaton egy 103 és egy 170 kilométeres etap várt a mezőnyre. Mindkét szakaszon Al-Attiyah bizonyult a legjobbnak, így az összetettben is az élre ugrott. Domzala kétszer is felborult, de folytatni tudta a versenyt. – „Igen, ma sikerült kétszer is felborulnunk. Egyszer azért, mert túl gyors voltam az egyik kanyarban, és a hófal megforgatott minket. Sajnos sok időt veszítettünk, és az utat is eltorlaszoltuk. Köszönöm Yasir Seaidannak és Martin Prokopnak, hogy megálltak segíteni nekünk.” –mondta Domzala.
Boris Gadasinnak se volt problémamentes a napja. Az orosz pilótát a technikai gondok mellett egy kisebb tűz is hátráltatta, ami a G-Force motorterében keletkezett. Három szakasz után Nasser Al-Attiyah 4 perc 20 másodperccel vezetett Martin Prokop előtt, míg a harmadik helyen Tapio Lauronen tanyázott.
Vasárnap újabb két szakasz szerepelt a programban. Előbb egy közel 125, majd egy 104 kilométeres távot kellett abszolválni a mezőnynek. Al-Attiyah továbbra is remek tempóban autózott a hóban, és sikerült is megnyernie a futamot Martin Prokop és Vladimir Vasilyev előtt.

„Remekül kezdődik számunkra a szezon, mivel megnyertük a Baja Russia-t. Először álltam rajthoz Oroszországban, és örömmel tapasztaltam, hogy milyen sokan szurkolnak nekem itt. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk. Felettébb élveztem a versenyzést a havas és jeges pályákon. Köszönöm mindenkinek a támogatást, és természetes köszönök mindent a legjobb csapatnak, a Toyotának is.” –nyilatkozta Al-Attiyah.

A T2 kategóriát az Alexey Titov – Andrey Rusov páros nyerte a Ford F150 Raptorral, míg a T3-ban a Claude Fournier – Szymon Gospodarczy kettős diadalmaskodott a Polaris RZR 1000-rel.

A Baja Russia – Northern Forest végeredménye:

1. Nasser Al-Attiyah – Matthieu Baumel (Toyota Hilux Overdrive) 5:14.07
2. Martin Prokop – Jan Tomanek (Ford F150 Evo) 5:20.02
3. Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov (Mini One) 5:25.31
4. Jakub Przygonski – Tom Colsoul (Mini John Cooper Works Rally) 5:36.27
5. Yasir Hamad Seaidan – Aleksey Kuzmich (Toyota Hilux Overdrive) 5:41.09
6. Andrey Rudskoy – Evgenii Zagorodniuk (G-Force BARS) 6:00.56
7. Fernando Alvarez Castellano – Juan Pablo Monasterolo (VW Amarok) 6:10.29
8. Alexey Titov – Andrey Rusov (Ford F150 Raptor) 6:44.46
9. Dmitrii Ponomarenko – Kirill Shubin (Polaris RZR 900) 7:18.01
10. Claude Fournier – Szímon Gospodarczy (Polaris RZR 1000) 7:21.39

A tereprally világkupa március 8-11. között Dubaiban, a Dubai International Baja-val folytatódik.

fotó: Baja Russia - Northern Forest

Legfrissebb cikkek