Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot az utolsó Dakar Rallyjára készül, így Sebastien Loeb számára ez lehet az utolsó lehetőség, hogy megnyerje a legendás versenyt.

 

Stéphane Peterhansel 2016-ban és 2017-ben is diadalmaskodni tudott az oroszlános márka autójával. A francia csapat idén a vadonatúj 3008DKR Maxi-val vág neki a kéthetes viadalnak. A Peugeot nem változtatott a csapatfelállásán, így 2018-ban is Stéphane Peterhansellel, Cyril Despres-vel, Carlos Sainz-cal valamint Sebastien Loebbel száll harcba a győzelemért.

Loeb 2018-ban a rallycross világbajnokság mellett három WRC futamon is rajthoz áll. A francia pilóta tavaly az ezüstérmes pozícióban végzett a Dakaron, idén pedig szeretné hazavinni az első helyért járó trófeát.

180104 loeb n2

„Most vagy soha! Ez az utolsó lehetőség számomra, hogy megnyerjem a Dakart.” –kezdte Loeb a motorsport.com-nak. „Tavaly láttuk, hogy képesek vagyunk a győzelemre. Daniel (Elena) remek munkát végzett, és ez is motivál. Tudjuk, hogy képesek vagyunk elérni a célunkat, vagyis, hogy megnyerjük a Dakar Rallyt.”

Idén több homokdűne vár a pilótákra, mint az elmúlt években. Loeb elismerte, hogy hátrányban lehet majd ezeken a szakaszokon, a tapasztaltabb ellenfeleivel szemben.

„Nagyon sok tényező van a Dakaron. Ez egy hosszú verseny, és gyorsan el lehet veszíteni mindent, főleg akkor, amikor visszatérünk a dűnék közé. Az pozitív, hogy újra lesznek dűnés részek a versenyen, azonban ez egy olyan terep, ahol nincs sok tapasztalatom, így nyilvánvalóan nem is kedvelem annyira ezeket a szakaszokat. Ami az autót illeti, sokkal stabilabb, jobb vezetni, és javult a rugózása is. Magabiztosan érezzük magunkat a kocsiban, így bátrabban tudunk majd vele támadni.” -tette hozzá a pilóta.

A 40. Dakar Rally január 6-án startol el Peru fővárosából, Limából.

 

 

Legfrissebb cikkek