Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb elárulta, hogy valószínűleg 2018-ban lesz utoljára lehetősége arra, hogy megnyerje a legendás Dakar Rallyt, mivel a Peugeot várhatóan befejezi off-road programját.

 

Az elmúlt két évben „Mr.Dakar”, vagyis Stéphane Peterhansel uralta a dél-amerikai viadalt; 2016-ban a 2008 DKR-rel nyerte meg a maratoni futamot, idén januárban pedig a 3008 DKR volánja mögött ért el hasonló sikert.

Sebastien Loeb tavaly sokáig az élen autózott, azonban a nyolcadik szakaszon felborult és rengeteg időt veszített. A kilencszeres rallyvilágbajnok és navigátora, Daniel Elena a baleset után folytatni tudta a futamot, és végül a kilencedik helyen értek célba. Idén januárban kevesebb kalandban volt részük, és az ezüstérmes helyen fejezték be a Dakart.

171003 loeb n2

„A következő Dakar nagyon fontos lesz, mivel úgy gondolom, hogy számunkra ez lesz az utolsó. Nem vagyok biztos abban, hogy a Peugeot folytatni fogja a Dakaros projektjét.” –kezdte Loeb az autosport.com-nak. „Jövőre már több tapasztalattal állunk rajthoz, ezért nagyszerű lenne, ha összejönne a győzelem. Nehéz megmondani, hogy mi fog történni ezen a nagyon hosszú versenyen. Tudjuk, hogy megvan a tempónk, de a Dakaron nem csak a sebesség számít. Sokat lehet veszíteni navigációs hibával, vagy olyan problémával, amivel tavaly is szembe kellett néznünk. Sok pilóta többéves tapasztalattal rendelkezik, nekünk pedig természetesen van még mit tanulnunk. Januárban esélyünk volt a végső győzelemre, ezért úgy hiszem, hogy jövőre is harcban lehetünk az első helyért. Amennyire tudunk, felkészülünk Daniellel. Megvan mindenünk a sikerhez, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”

Loeb a múlt héten Marokkóban tesztelte a 3008 DKR-t, mivel ő is rajthoz fog állni a szerdán kezdődő Rally of Marocco-n.

A 40. Dakar Rally rajtja január 6-án lesz Limában. A pilótáknak közel 10.000 kilométert kell megtenniük, - érintve Perut, Bolíviát és Argentínát - mielőtt január 20-án megérkeznek a córdobai célba.

 

 

Legfrissebb cikkek