Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A szaúdi, Yazeed Al-Rajhi, és német navigátora, Timo Gottschalk, nyerte a 2014-es Baja Russia – Northern Forest rallyt.

A Toyotás páros mögött az orosz Vladimir Vasilyev - Konstantin Zhiltsov és a brazil Reinaldo Varela – Gustavo Gugelmin végzett.

Négy perc… nem kis különbség száz kilométeren. Vladimir Vasilyev mindent megtett, hogy utolérje Yazeed Al-Rajhit az első orosz FIA Világkupa futamon. 47 kilométer után 2 és fél percet faragott a hátrányából, majd további 14 másodperccel került közelebb arab ellenfeléhez, de végül nem sikerült diadalmaskodnia a hazai versenyén. Al-Rajhi első havas viadalán győzelemmel debütált.

„Ez volt az első havas versenyem, és most mentem először ilyen jellegű itinerből. Teljesen új élmény volt az egész. Úgy gondolom, hogy a siker kulcsa az volt, hogy kitűnő a navigátorom és a csapatom is. Most versenyeztünk először együtt Timoval és nagyon jól ment minden. Remek navigátor, szerelő és hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Még nem tudom, hogy együtt folytatjuk-e a versenyzést, de biztosan le fogunk ülni, megbeszélni a továbbiakat.” – mondta Al-Rajhi.

Reinaldo Varela szerezte meg a bronzérmet. A verseny előtt a brazil pilóta sem tartozott a legesélyesebbek közé. Annak ellenére, hogy nagyon nehéznek tartotta ezt a futamot, elég jól sikerült leküzdenie az akadályokat, aminek egy dobogós hely lett az eredménye.


„Fantasztikus volt a pálya, de nagyon csúszott is. Az elején keményen nyomtuk, mert az egyik riválisunk csupán két percre volt mögöttünk. Sikerült megtartanunk az előnyünket és elkerültük a defektet is. Csodálatos volt a környezet és nagyon boldogok vagyunk ezzel a harmadik hellyel, ami nagyon fontos a bajokságban. Ez volt az első alkalom, hogy havon versenyeztem, de jövőre visszajövök és harcolni fogok a győzelemért!” – nyilatkozta a brazil.

A negyedik helyen végző lengyel, Martin Kaczmarski a következőket mondta: „Ha valaki a verseny elején azt mondja, hogy a negyedik helyen fogok végezni, szó nélkül elfogadtam volna. Nagyon jók az ellenfeleink, a hangulat pedig remek volt az egész versenyen. A mai szakaszok nehezek voltak, mert ellenkező irányba mentünk, mint tegnap. A Dakar utáni hosszú szünetet követően ismét ráéreztem az autóra. Nagyon fontos volt a jó csapatmunka, és ez nálunk meg is volt."

Kaczmarski mögött honfitársa, Marek Dabrowski végzett az Overdrive Toyotával. „Nagyon jó volt ma, nagy tempót tudtunk diktálni. A szakasz elején jó volt a tapadás és ezért gyorsak tudtunk lenni. Azt hiszem sokat fejlődtünk és kezdtem élvezni a havat. Az autó tökéletesen fel lett készítve, nagyon jó munkát végzett a csapat."

A Baja Russia – Northern Forest egyik alapítója, Ruslan Misikov a hatodik pozíciót szerezte meg a rengeteg technikai probléma ellenére. “Jó volt ma. A tegnapi eredményeinket figyelembe véve tudtuk, hogy már nem nyerhetünk, ezért az előttünk lévőkre akartunk felzárkózni. Mögöttünk 32 másodpercre voltak lemaradva és nem akartuk hogy utolérjenek. Stabil tempót tudtunk diktálni és sikerült elkerülni a hibákat.”

Boris Gadasin is technikai gondokkal küzdött, de ennek ellenére elégedett volt az autóval és sikerült a végére két helyet előrelépnie.

A Baja Russia – Norther Forest az ünnepélyes célceremóniával ért véget, amelynek az igorai síközpont adott otthont.

A verseny végeredménye:
1. Y.Al-Rajhi – T.Gottschalk (Toyota Hilux Overdrive) 3:36:09
2. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (MINI) +00:01:48
3. R.Varela – G.Gugelmin (Toyota Hilux Overdrive) +00:06:16
4. M.Kaczmarski – F.Palmeiro (MINI) +00:08:30
5. M.Dabrowski – J.Czachor (Toyota Hilux Overdrive) +00:10:09
6. R.Misikov – V.Yevtyekhov (BMW X3) +00:13:58
7. B.Gadasin – A.Kuzmich (G-Force Proto New Line) +00:14:54
8. I.Dmitriy – A.Shaposhnikov (Nissan Frontier) +00:15:26
9. A.Cherednikov – D.Tsyro (Toyota X3 Evo) +00:20:20
10. Y.Sazonov – A.Sakhimov (EVO5) +00:20:52

Forrás: rallyraid.net


Legfrissebb cikkek