Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot bejelentette, hogy 2017-ben is Stephane Peterhansellel, Sebastien Loebbel, valamint Cyril Despres-vel vág neki a július 7-22. között megrendezésre kerülő Selyemút Rallynak.

2016-ban a francia márka pilótái uralták a Moszkva és Peking közötti maratoni versenyt. A megtartott 12 szakaszból 10-et Peugeot-s pilóta nyert meg; ’Mr. Dakar’, vagyis Stephane Peterhansel és Cyril Despres is öt-öt alkalommal lett szakaszgyőztes. Peterhansel az ötödik napon felborult a 2008 DKR-rel, így csapattársa, az ötszörös Dakar-győztes motoros Cyril Despres került az élre. A futamot végül Despres nyerte meg a Mini-vel induló Yazeed Al-Rajhi, valamint a szintén Mini-s Vladimir Vasilyev előtt.

Sebastien Loeb 4 órás időbüntetést kapott, miután több ellenőrzőpontot is kihagyott, így csak a hetedik pozícióban zárta a futamot, míg Peterhansel közel 9 és fél óra hátrányban a 15. helyen ért célba.

170303 peugeot n2

2017-ben ismét az orosz fővárosból rajtol el a mezőny, a cél azonban Peking helyett Hszianban lesz. Oroszországon és Kínán kívül Kazahsztán is érinti majd a verseny útvonala. A két hét alatt közel 10.000 kilométert kell abszolválniuk a résztvevőknek változó terepviszonyok között.

„A 2017-es Selyemút Rally egy újabb lehetőség lesz a Peugeot Sportnak, hogy bebizonyítsuk versenyképességünket a tereprally világában. A Peugeot Total csapata most is a győzelmet célozza meg a Silk Way Rally-n, amely idén is hosszú és kimerítő lesz. Ez a verseny egy izgalmas kihívás a Peugeot Sport számára, mivel Oroszország és Kína is nagyon fontos piaca a Peugeot-nak. ” –mondta a csapat első embere, Bruno Famin.

A Peugeot negyedik pilótája, Carlos Sainz 2009-ben és 2010-ben is győzni tudott a Selyemút Rallyn (még a Volkswagen Touareg volánja mögött), azonban 2016 után idén sem áll rajthoz ezen a versenyen.

 


Legfrissebb cikkek