Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Hilux Overdrive-val induló Aron Domzala – Szymon Gospodarczyk páros nyerte a tereprally világkupa első futamát, a Baja Russia – Northern Forest-et. A második helyen Miroslav Zapletal ért célba, megelőzve az orosz Viktor Khoroshavtsev-et.

Az Oroszország észak-nyugati részén megrendezett havas viadalon összesen 409,11 kilométer várt a mezőnyre. A pénteki 3,17 kilométeres prológot Domzala nyerte meg Andrey Novikov és Tapio Lauronen előtt. A szombati két gyorsaságin a Mitsubishi Pajeroval versenyző Lauronen átvette a vezetést, azonban a nap végén technikai hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt.
A zárónapon egy 178 kilométeres szakaszt kellett abszolválniuk a pilótáknak. Az élen autózó Vladimir Vasilyev 50 kilométerrel a cél előtt hibázott, és felborult. Az orosz versenyző végül tudta folytatni a futamot, és az ötödik helyen vitte célba a BMW X3-asát. A nem hivatalos eredménylista élén Andrey Novikov neve szerepelt, azonban a verseny utáni ellenőrzésnél szabálytalannak találták a G-Force-ának a felfüggesztését, így kizárták a versenyből. Ezt követően Domzala került az első helyre, annak ellenére, hogy két defektet is összeszedett a vasárnapi szakaszon.

170227 bajarussia n2

„Micsoda fantasztikus nap.” –kezdte Domzala. „Élveztük a mai szakaszt, és volt 100 kilométer, amikor nagyon jó tempóban tudtunk autózni.  Ez tényleg tökéletes volt. Vladimir Vasilyevet utolértük, és 2 kilométeren keresztül mentünk utána, azonban kaptunk két defektet is, amikor eltaláltunk egy követ, ami az út közepén volt. Megálltunk kicserélni a kerekeket, majd folytattuk a versenyzést. Láttuk, hogy Vladimir felborult, ezért megálltunk és megpróbáltunk segíteni neki. Később utolértük Andrey Novikovékat is, de sajnos nem tudtuk megelőzni őket, és 5 kilométeren át mentünk centikre mögöttük. Egy-két percre meg is kellett állnunk, mert nem láttunk semmit a felvert hó miatt, de végül is elégedettek lehetünk az eredménnyel.”

A Baja Russia – Northern Forest végeredménye:
1. A.Domzala – S.Gospodarczyk (Toyota Hilux)   4:33:14
2. M.Zapletal – M.Sykora (H3 Evo 7)   4:38:38
3. V.Khoroshavtsev – A.Nikolaev (BMW X3)   4:44:49
4. V. Frolov – A.Shaposhikov (Nissan NP300 Pick-Up)   5:07:11
5. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (BMW X3)   5:25:50
6. A.Titov – A.Rusov (Ford F150)   5:50:05
7. Y.Seaidan – L.Lichtleuchter (Toyota LC 200)   6:33:53
8. S.Gurbanov – G.Danatarov (Nissan Patrol)   7:35:22
9. M.Abykayev – A.Chipenko (Nissan Patrol)   7:58:19
10. A.Almalki – O.Allahim (Toyota LC 200)   13:42:10

Az FIA Tereprally Világkupa következő állomását, a Dubai International Baja-t március 9-11. között rendezik meg.

 


Legfrissebb cikkek