Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Szocsiban zajló téli olimpia mellett másik jelentős sporteseménynek is otthont ad Oroszország.

Február 14. és 16. között Szentpétervár közelében fogják megrendezni, a nemzetközi téli Baja Russia – Northern Forest 2014-es versenyét. Az orosz PEC team két alakulata – Evgeny Firsov / Vadim Filatov (Toyota Hilux T1) és Dmitrij Iyevlev / Alexey Shaposhnikov (Nissan Frontier T1) – az elsők között adta le a nevezést a futamra.

„A Baja Russian - Northern Forest egy abszolút tökéletes verseny! Tavaly indultunk itt első alkalommal és már akkor el voltunk ragadtatva a szervezéstől és az útvonalaktól. A sport szempontjából ez egy kellemes verseny, ahol rutinosak az ellenfelek.” – nyilatkozta Firsov.

Az idei évben még több nevezés érkezett be, mint egy évvel korábban. Most 13 országból, 46 páros vág neki a három napos viadalnak.
Tapasztalt versenyzők fogják megmutatni, mire is képesek a havas és jeges pályákon, többek között Martin Kaczmarski (MINI), Marek Dabrowski (Toyota Hilux Overdrive), Yazeed A-Rajhi (Toyota Hilux Overdrive), Reinaldo Varela (Toyota Hilux Overdrive), Miroslav Zapletal (H3 Evo7), Tapio Suominen (Mitsubishi Pajero)…


„Hatalmas csatákra számítok. A nevezési listán rengeteg a tapasztalt külföldi versenyző nagy teljesítményű autókkal. Vannak, akik a rally-világbajnokságban edződnek és ez előnyt jelenthet a számukra ezeken a szakaszokon. Az orosz ellenfelek is nagyon erősek, mint például Vladimir Vasilyev, Alexander Zheludov és a többiek.” – tette hozzá Evgeny Firsov.

A verseny három napos lesz. Február 14-én ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét a futam. Ennek a népszerű téli üdülőhely, Igora ad otthont, ami Szentpétervártól 50 kilométerre helyezkedik el északra. A start után egy rövid, 6 kilométeres szuper speciális vár majd a mezőnyre. Ennek az eredménye is bele fog számítani a versenybe, illetve itt alakul majd ki a másnapi rajtsorrend. Az új szabályok szerint a prológ első tíz helyezettje saját maga választhatja ki a másnapi rajthelyét.

Szombaton és vasárnap négy szakaszon összesen 400 kilométert kell majd abszolválniuk a résztvevőknek. Vasárnap délután négy órakor kerül sor a díjátadóra, Igorában.

A Baja Russia-Northern Forest nevezési listája itt olvasható.


Legfrissebb cikkek