Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah újabb siker könyvelhetett el. A katari pilóta megnyerte a Dakar Rally tízedik szakaszát.

Mögötte kevesebb, mint négy perccel Stephane Peterhansel ért célba a Mini-vel. Nani Roma harmadik lett, és tovább csökkent az előnye az összetettben. Közte és Peterhansel között már csak két perc a különbség.

Carlos Sainz versenyét tegnap műszaki problémákkal nehezítették. Ma hatalmasat esett a spanyol, de szerencsére se neki se navigátorának, Timo Gottschalknak nem esett komolyabb baja. A versenyzőket bevitték orvosi vizsgálatra az antofagastai táborba. Az SMG Buggy csúnyán összetört… a „Matadornak” ezzel véget ért a 2014-es Dakar.

Az összetett állása az autósoknál: 1. Roma (38:52:57); 2. Peterhansel (+00:02:15); 3. Al-Attiyah (+00:46:01)…


A motorosoknál Joan Barreda Bort teljesítette elsőként a távot. Mögötte a portugál, Helder Rodrigues ért célba a Hondával. Despres a harmadik, az összetettben vezető Marc Coma pedig az ötödik helyen fejezte be a mai napot.

Az összetett állása a motorosoknál: 1. Coma (41:48:33); 2. Barreda Bort (+00:44:10); 3. Viladoms (+02:02:03)…

A quadosok között az orosz Sergey Karyakin nyert a Yamahával. Casale a második, Lafuente a harmadik lett. Az összetettben tovább növelte előnyét Ignacio Casale.

Az összetet állása a quadosoknál: 1. Casele (51:54:19); 2. Lafuente (+00:24:36); 3. Sonik (+01:15:05)…

A monstrumoknál a Karginov – Mokeev – Devyatkin Kamazos egység diadalmaskodott.

Holnap Antofagasta és El Salvador között fog száguldani a mezőny. Ez a 605 kilométeres gyorsasági lesz a tizenegyedik szakasza a versenynek.

Legfrissebb cikkek