Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah visszatér az Overdrive Racinghez, és a tereprally Világkupa következő két futamán, az Abu Dhabi Desert Challengen és a Sealine Cross-Country Rallyn a Toyota Hilux-szal fog szerepelni.

A katari pilóta 2012-ben egyszer már győzni tudott a Sealine Cross-Country Rallyn a belga csapat Toyotájával, és idén zsinórban harmadik alkalommal állhatna fel a dobogó legmagasabb fokára. Abu Dhabiban utoljára 2008-ban tudott diadalmaskodni Nasser, még a BMW X3 CC-vel. 2011-es Dakar Rally-győztese mellett Marek Dabrowski is egy Hilux Overdrive-ot fog terelgetni a Liwa sivatagban.


„Örömmel üdvözöljük Nassert ismét a csapatunkban. A közös munkánk során sok szép emlékünk van az elmúlt évekből, és minden támogatást megadunk neki és Matthieunek is, hogy sikerüljön megnyerniük az idei tereprally Világkupa első két sivatagi versenyét.” –mondta Jean-Marc Fortin, az Overdrive Racing csapatfőnöke.

Khalid Al-Qassimi szintén rajthoz áll a tereprally Világkupa soron következő fordulójában. A Citroen Racing emírségekbeli pilótája tavaly egy Toyotával már belekóstolt a tereprallyzásba, idén pedig az X-Raid Mini-jével fog harcba szállni a hazai futamán.

160324 abudhabi n2

„2015-ben a tapasztalatszerzés volt a célom, mivel azelőtt még soha nem versenyeztem ilyen típusú rallyn. A hat napos futam alatt közel 3000 kilométert kellet megtennünk. A top háromban autóztunk, amikor sajnos technikai gondunk akadt és kénytelenek voltunk feladni a versenyt. A megszerzett tapasztalatokkal a zsebemben most már az a célom, hogy megnyerjem a futamot, vagy legalább a dobogón végezzek. Nagyon jó lenne hazai közönség előtt nyerni és felajánlani a győzelmemet az országomnak. Egy új élmény lesz a Mini All4 Racinget vezetni, és már alig várom, hogy idén a dobogón végezzek az új autóval.” –nyilatkozta Al-Qassimi.

Khalid Al-Qassimi mellett Mikko Hirvonen is autóba ül, aki az első Dakarján fantasztikusan szerepelt. Az orosz Vladimir Vasilyev, a lengyel Kuba Przygonski, az amerikai Bryce Menzies és a német Stephan Schott mellett a szaúdi Yazeed Al-Rajhi is az X-Raid autójával vág neki a hatnapos viadalnak, míg a 2001-es Dakar-győztes Jutta Kleinschmidt az X-Raid buggyját próbálhatja ki.

Az április 1-7. között megrendezésre kerülő Abu Dhabi Desert Challenge nevezési listája itt található.


Legfrissebb cikkek