Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Március 18-20. között Bugacon kerül sor a hazai tereprali bajnokság nyitó futamára. A Duna Aszfalt Kupa idén különleges lesz, hiszen az autósok számára a Közép-európai Zóna Trófea, a motorosok számára pedig az Európa-bajnokság része is, így mindkét kategóriában neves versenyzőket láthatnak a kilátogatók a bugaci pályákon.

A motoros mezőny legnagyobb favoritja Pedro Bianchi Prata lehet.A portugál motoros háromszor nyerte meg az Európa-bajnokságot, tavaly azonban három futamgyőzelme dacára a második helyre szorult, így érthetően fűti a visszavágás vágya. “Örülök, hogy részt vehetek ezen a versenyen, mert Magyarországnak ezen a részén még sosem versenyeztem. Szeretnék idén az Európa-bajnokság összes futamán rajhoz állni, és Bugac a sorozat első állomása. A magyar versenyek általában nagyon jól szervezettek, nagyon szeretem őket. A 2016-os Dakaron használt motorommal, egy saját fejlesztésű Honda CRF450R-rel fogok versenyezni” – mondta el Bianchi Prata.

Az autósoknál nem kisebb név áll a nevezési lista első helyén, mint az idei Dakaron 16. helyen célba érő cseh Miroslav Zapletal, aki lengyel navigátorával, Maciej Martonnal és a saját műhelyében készült Hummer H3 EVO-val tör a győzelemre. Az övén kívül még két hasonló Hummer lesz a mezőnyben, az egyiket a lengyel Piotr Bialkowski, a Duna Aszfalt Kupa tavalyi ezüstérmese, a másikat a tavalyi magyar bajnoki negyedik cseh Tomas Ourednicek terelgeti majd.


A magyar terepralisok közül talán Szalay Balázst övezi a legnagyobb érdeklődés. Tavaly csupán egyetlen alkalommal láthattuk hazai pályán versenyezni, a Duna Aszfalt Kupán azonban a magyar sivatagi veterán is jelezte részvételét. „Egy sprintversenyhez teljesen másképp kell hozzáállni, mint egy maratoni, sivatagi megméretéshez, míg utóbbi esetében általában nem métereken és másodperceken múlik a siker, addig egy sprintverseny esetében igen. Ezért aztán az ilyen rövid futamokon, mint a hétvégi, egyszerűen nem szabad hibázni, végig maximálisan kell koncentrálni a pilótának és a navigátornak egyaránt” – mondta Szalay, akinek a januári Africa Race óta ez lesz az első versenye.

A II. Duna Aszfalt Kupa március 18-án, pénteken 16 órakor rajtol a kecskeméti Gokart Hoteltől, s elsőként egy 11 kilométeres szuperspeciállal kell megbirkóznia a mezőnynek még aznap délután. Az igazi verseny azonban szombaton reggel kezdődik, amikor a bugaci Kultúrháztól rajtolva két 109 kilométeres szelektívet kell teljesíteniük a versenyzőknek, amit vasárnap egy újabb 109 kilométeres speciál követ.


Legfrissebb cikkek