Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Sainz volt a leggyorsabb az autósok mezőnyében, a Dakar Rally hetedik szakaszán.

A Salta – Salta közti 533 kilométeres speciális szakaszt 4 óra 43 perc 28 másodperc teljesítette a spanyol.

A „Matador” mögött Nasser Al-Attiyah ért célba több mint 4 perces hátránnyal. A harmadik helyen Stephane Peterhansel futott be a Minivel.

Az összetettet továbbra is Nani Roma vezeti. A spanyolt csapattársa, Peterhansel követi. A két Minis között közel 32 perc különbség van. A harmadik pozíciót jelenleg a Toyotás Giniel De Villiers foglalja el. A mai szakasz győztese, Sainz a hatodik helyen várja a folytatást.

 


 

Az összetett állása az autósoknál: 1. Roma (27:03:52); 2. Peterhansel (+00:31:53); 3. De Villiers (+00:48:23); 4. Terranova (+00:54:34); 5. Al-Attiyah (+01:18:24); 6. Sainz (+01:50:42)...

A motorosok és a quadosok ma más útvonalon mentek, mint az autósok. Ők a Salta – Uyuni távot teljesítették és már áttértek Bolíviába. A 409 kilométeres szakaszt a motorosoknál Joan Barreda Bort, a quadosoknál pedig Ignacio Casale teljesítette a legsebesebben.

A kétkerekűeknél Marc Coma vezeti az összetettet, megelőzve két honfitársát, Barreda Bort-ot és Jordi Viladoms-t.
A quadosoknál Casele vette át az első helyet. Őt Sergio Lafuente és Rafal Sonik követik.

Holnap megint külön utakon megy a mezőny. Az autósokra és a kamionosokra 302 kilométeres speciális szakasz vár Salta és Calma között. A motorosok és quadosok Uyuni és Calama között fognak közlekedni. Rájuk 462 kilométer gyorsasági vár.

Legfrissebb cikkek