Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot csapat négy ászából már csak Stephane Peterhansel van harcban a végső győzelemért, miután Carlos Sainz ma technikai hiba miatt az élről feladta a versenyt.  „Mr. Dakar” a defektje ellenére ma megnyerte a szakaszt csapattársa, Cyrily Despres előtt.

Peterhansel 3 óra 58 perc 32 másodperc alatt teljesítette a mai távot. Cyril Despres több mint 5 perces lemaradással követte csapattársát. A két Peugeot-s alakulat mögött Vladimir Vasilyev ért célba a Toyotával. A negyedik időt Nani Roma autózta a Minivel, megelőzve a hősiesen küzdő Sebastien Loeböt. A hatodik pozícióban a Toyotás Giniel De Villiers teljesítette a távot, Miroslav Zapletal előtt. Nyolcadikként Harry Hunt száguldott végig a szakaszon. A brit rallypilótát Emiliano Spataro követte a Renault Dusterrel. A tizedik helyen a dél-afrikai Lerooy Poulter gurult be a Toyota Hilux Overdriv-val.

160113 dakar10 n2

A Peugeot csapat már csak Peterhanselben bízhat. A francia versenyző kereken 1 óra előnnyel várja a folytatást Nasser Al-Attiyah előtt. A katari pilóta ma rengeteget veszített, miután felborult a Minijével.

Mikko Hirvonennek ma a navigációval gyűlt meg a baja, aminek köszönhetően Giniel De Villiers megelőzte őt az összetettben.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   32:44:59
2. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +01:00:00
3. G.De Villiers- D.von Zitzewitz (Toyota)   +01:12:31
4. M.Hirvonen – M.Perin (Mini)   +01:23:51
5. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +01:33:58
6. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +01:50:07
7. N.Roma – A.Haro Bravo (Mini)   +01:50:25
8. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (Toyota)   +01:58:07
9. S.Loeb – D.Elena (Peugeot)   +02:27:31
10. H.Hunt – A.Schulz (Mini)   +02:28:41


A motorosoknál a szlovák Stefan Svitko bizonyult a leggyorsabbnak. Az összetettben továbbra is Toby Price vezet, aki ma a harmadik helyen ért célba.
A quadosok mezőnyében Brian Baragwanath győzött az összesített listát is vezető Patronelli testvérek előtt.

A kamionosoknál a De Baar – Roesink – De Graaff holland trió diadalmaskodott. A monstrumok összetett versenyét továbbra is De Rooy-ék vezetik az Iveco-val.

Holnap a La Rioja – San Juan közötti 431 kilométeres táv szerepel a programban.


Legfrissebb cikkek