Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stephane Peterhansel nyerte a Dakar Rally hatodik szakaszát, de az összetettben továbbra is Nani Roma vezet.

Peterhansel a harmadik helyen várta a Tucuma és Salta közti távot, 40 perccel lemaradva az élen álló csapattársa, Nani Roma mögött.

A 63. szakaszsikerét bezsebelő francia ennek a győzelemnek köszönhetően hat percet faragott a hátrányából. „Mr. Dakar” továbbra is a harmadik az összetettben, de már csak három perc választja el a második helyen álló, Orlando Terranvától.

Nasser Al Attiyah és Carlos Sainz is egy-egy óra büntetést kaptak. A qatari az ötödik, míg a spanyol a hatodik az összetettben.

 


 

A Sebestyén – Bognár – Ungvári trió az ötvenkettedik helyről várja a folytatást.

Az összetett állása: 1. Roma (22:11:28); 2. Terranova (+00:30:30); 3. Peterhansel (+00:33:23)

A motorosoknál a francia Alain Duclos volt a leggyorsabb. Az összetettet továbbra is a spanyol Coma vezeti. Őt honfitársa, Barreda Bort követi, a harmadik helyre pedig Duclos kapaszkodott fel. Dési János az ötvennyolcadik a KTM-el.

A quadosoknál a lengyel Rafal Sonik villantott. Az összetettet Lafuente uralja, megelőzve Sonikot, és Ignacio Casale-t.

A kamionosoknál továbbra is a De Rooy – Colsoul – Rodewald egység az első az Ivecoval. Őket két Kamazos egység követi. A második helyen Andrey Karginovék, a harmadik helyen pedig Eduard Nikolaevék állnak.

A szombati pihenőnap után a motorosok és a quadosok 409 kilométert fognak teljesíteni versenytempóban Salta és Uyuni között. Az autósok és a kamionosok Saltaból startolnak és ugyanide érnek célba. A Salta – Salta szakasz az autósoknak 533 kilométernyi speciális szaasz lesz, míg a kamionosokra 525 kilométer vár.

Legfrissebb cikkek