Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Carlos Sainz idei második szakaszsikerét érte el a Dakar Rally kilencedik gyorsaságiján. Stephane Peterhanselnek meggyűlt a baja a homokkal, akárcsak a tegnapi nap nagy vesztesének, Sebastien Loebnek.

Carlos Sainz 2 óra 35 perc 31 másodperc alatt teljesítette a mai 285 kilométernyi versenytávot. A Peugeot spanyol kiválóságát Erik van Loon követte. A Mini holland pilótája 10 másodperccel maradt el a szakaszgyőztestől. A harmadik időt a Mini-t terelgető Mikko Hirvonen autózta. A finn versenyző 17 másodperccel volt lassabb a „Matadornál”. A negyedik pozícióban a Toyotás Giniel De Villiers ért célba, megelőzve a tegnapi szakasz győztesét, Nasser Al-Attiyahot. A hatodik - hetedik helyen két Peugeot-s alakulat végzett, Cyril Despres, Stephane Peterhasel sorrendben. Peterhansel 9 percet veszített Sainz-cal szemben, miután elakadt a homokban, és egy defekt miatt is meg kellett állnia. A top 10-be még Yazeed AlRajhi, Orlando Terranova valamint a dél-afrikai Mark Corbett fért be.

160112 dakar9 n2

Sebastien Loebnek a tegnapi bukása után ma ismét kalandosra sikerült a napja. A kilencszeres rallyvilágbajnok négy alkalommal is elakadt a dűnék között, és szerelni is kellett a gyorsaságin. Loeb több mint 1 órát veszített a mai szakaszon és az összesített listán is visszacsúszott a 13 pozícióba.

Az összetettben Carlos Sainz átvette a vezetést csapattársától, Stephane Peterhanseltől. A két Peugeot-s pilóta között 7 perc különbség van. A harmadik helyen továbbra is a címvédő, Nasser Al-Attiyah tanyázik.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. C.Sainz – L.Cruz (Peugeot)    28:39:24
2. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   +00:07:03
3. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +00:14:38
4. M.Hirvonen – M.Perin (Mini)   +00:34:50
5. G.De Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +00:53:18
6. Y.AlRajhi – T.Gottschalk   (Toyota)   +01:01:48
7. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +01:03:25
8. E.van Loon – W.Rosegaar (Mini)   +01:28:05
9. N.Roma – A.Haro Bravo (Mini)   +01:42:55
10. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +01:51:30


A motorosoknál a KTM-mel versenyző Toby Price diadalmaskodott. Az összetettben is az ausztrál áll az élen, 25 perccel megelőzve a szlovák Stefan Svitkot.
A quadosok mezőnyében hármas argentin-siker született. Pablo Copetti elsőként ért ma célba, megelőzve a Patronelli testvéreket. Az összesített lista élén Marcos Patronelli megőrizte a vezetést, és 1 perc 13 másodperccel jobb testvérénél, Alejandronál.

A Kamionosok között továbbra is a De Rooy – Torrallardona – Rodewald Ivecos trió uralja a versenyt.

Holnap a 278 kilométeres Belen – La Rioja közötti táv szerepel a programban.


Legfrissebb cikkek