Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb megnyerte a Dakar Rally ötödik, Jujuy – Uyuni közötti szakaszát. A kilencszeres rallyvilágbajnok mögött két csapattársa, Carlos Sainz és Stéphane Peterhansel ért célba. A negyedik Peugeot-nál technikai gondok jelentkeztek.

Loeb a harmadik sikerét aratta élete első Dakarján. Seb 22 másodperccel tudott gyorsabb időt autózni Sainznál, Peterhanselnek pedig kereken 3 percet adott. A francia rallylegenda ezzel a győzelemmel tovább növelte az előnyét az összetettben és már közel 8 perccel vezeti a versenyt „Mr. Dakar” előtt.

A negyedik helyen a címvédő Nasser Al-Attiyah teljesítette a távot.  A katari pilóta elismerte, hogy nagyon nehéz dolguk van a Peugeot-kkal szemben: „Megpróbáltuk Loebbel felvenni a tempót, de ez lehetetlen volt, mert nagyon gyors az autója.”

160107 dakar5 n2

Az ötödik helyen a dél-afrikai Leeroy Poulter ért be a Toyotával. A hatodik időt Mikko Hirvonen autózta a Mini-vel. A finn pilóta után Giniel De Villiers, Robby Gordon, Bernhard ten Brinke és Orlando Terranova teljesítette a távot.

Cyril Despres Peugeot 2008 DKR-én elektronikai problémák jelentkeztek, ami miatt a francia több mint 1 órát veszített és az összetettben is visszacsúszott a huszonkettedik helyre.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. S.Loeb – D.Elelna (Peugeot)   13:17:25
2. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   +00:07:48
3. C.Sainz – L.Cruz (Peugeot)   +00:13:26
4. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +00:14:16
5. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +00:18:38
6. G.De Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +00:21:55
7. M.Hirvonen – M.Perin (Mini)   +00:23:24
8. B.ten Brinke – T.Colsoul (Toyota)   +00:29:00
9. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (Mini)   +00:33:27
10. Y.AlRajhi – T.Gottschalk (Toyota)   +00:37:43


A motorosoknál a KTM-mel versenyző Toby Price ért elsőként célba. A kétkerekűek mezőnyében továbbra is a portugál Paulo Goncalves vezeti a versenyt Stefan Svitko előtt. A quadosoknál Alexis Hernandez diadalmaskodott a Yamahával, és az összetettben is átvette a vezetést Ignacio Casaletől, aki motorproblémával küzdött, és visszacsúszott a tizennegyedik pozícióba.

Holnap egy 542 kilométeres szakasz szerepel a Dakar programjában, amely Uyuniból startol el és itt is ér véget.


Legfrissebb cikkek