Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hármas Peugeot-siker született a Dakar Rally negyedik, Jujuy-i gyorsaságiján. A tizenegyszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhasel megszerezte az idei első részsikerét megelőzve Carlos Sainz-cot és Sebastien Loeböt.

„Mr. Dakar” már az első ellenőrzőpontnál több mint egy perccel volt jobb az elmúlt két nap leggyorsabb versenyzőjénél, Loebnél, és a kétszeres Dakar-első Nasser Al-Attiyahnál. A szakasz céljában csupán 11 másodperc választotta el Peterhanselt és Sainzot, és Loeb is csak 27 másodperccel bizonyult lassabbnak honfitársánál. Al-Attiyah végül a negyedik helyen vitte célba a Minit, közel 5 perccel elmaradva a szakaszgyőztestől.
Az ötödik pozícióban Cyril Despres teljesítette a távot, 15 másodperccel megelőzveYazeed Al-Rajhit. A top 10 be Leeroy Poulter, Nani Roma, Orlando Terranova és Robby Gordon fért még be.
Giniel de Villiers a tizenegyedik lett a Toyotával, míg Mikko Hirvonen a tizenkettedik helyre kormányozta be a Mini-t.

160106 dakar4 n2

Az autósoknál továbbra is Sebastien Loeb vezeti az összetettet. A kilencszeres rallyvilágbajnok 4 perc 48 másodperces előnnyel várja a folytatást Peterhansel előtt. Az összetett harmadik helyén a katari Nasser Al-Attiyah tanyázik. Carlos Sainz a mai eredményének köszönhetően öt helyet lépet előre az összesített listán, így már az ötödik.

„Nagyon jó szakasz volt, nem hibáztunk és az elejétől fogva jó tempóban tudtunk autózni. Egyelőre nem nagyon vagyunk megelégedve, mert a Dakar előtti teszteken nem tudtunk mindent elvégezni, amit szerettünk volna és ez még csak a harmadik versenynap. De a munkánk kifizetődik, mert az idei motor a tengerszint feletti magasságokban már jobban működik.” –nyilatkozta Peterhansel.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. S.Loeb – D.Elelna (Peugeot)   09:44:51
2. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   +00:04:48
3. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +00:11:09
4. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +00:12:31
5. C.Sainz – L.Cruz (Peugeot)    +00:13:04
6. G.De Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +00:13:19
7. M.Hirvonen – M.Perin (Mini)   +00:15:42
8. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +00:16:04
9. B.ten Brinke – T.Colsoul (Toyota)   +00:19:25
10. V.Vasilyev – K.Zhiltsov (Toyota)   +00:20:08


A motorosoknál a Hondás Paulo Goncalves nyerte a mai szakaszt és az összetettben is átvette a vezetést Joan Barreda Borttól. A quadosok mezőnyében Marcos Patronelli diadalmaskodott a Yamahával. Itt továbbra is a chilei Ignacio Casale áll az összesített lista élén.

A kamionosok között Gerard de Rooyék teljesítették a leggyorsabban a távot, az összetettet is vezető Versluis – Pronk – Klein MAN-es trió előtt.

Holnap a 327 kilométeres Jujuy – Uyuni közötti rész szerepel a programban.


Legfrissebb cikkek