Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb megismételte a tegnapi sikerét, és a mai szakaszt is megnyerte a 38. Dakar Rallyn. A Peugeot francia kiválósága három Dakar-győztes pilótát előzött meg a Termas Rio Hondo – Jujuy közötti távon.

A heves esőzések miatt a mai szakaszt is lerövidítették a szervezők. Sebastien Loeb az első Dakar Rallyján a második részsikert könyvelhette el. „Minden jól alakult. Nagyon élvezetes volt a mai szakasz és nem is hibáztunk. Úgy néz ki, hogy nagyon szorosak lesznek az idők. Jelenleg minden rendben van, és nagyon élvezem a versenyt. Az autó tökéletesen működik, és nagyon jól érzem magam benne…” –mondta Loeb.

160105 dakar3 n2

A kilencszeres rallyvilágbajnok mögött Carlos Sainz ért célba. A „Matador” tegnap technikai hibával küzdött, és több mint 10 percet veszített, így az összetettben csupán a tizedik helyet foglalja el. A két Peugeot-s rallylegendát a kétszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah követte a Mini-vel. A negyedik helyen a Toyotás Giniel De Villiers teljesítette a távot. Az ötödik időt a finn Mikko Hirvonen autózta. A tizenötszörös WRC-győztes az összetettben a negyedik helyen áll. „Mr. Dakar”, vagyis Stéphane Peterhansel ma csupán a hatodik lett, és az összesítésben is veszített egy pozíciót. A top 10-be még Leeroy Poulter, Bernhard ten Brinke, Yazeed Al-Rajhi és Cyril Despres fért be.

A Dakar Rally jelenlegi állása:

1. S.Loeb – D.Elena (Peugeot)   06:01:42
2. G.De Villiers – D.von Zitzewitz (Toyota)   +00:05:03
3. S.Peterhansel – JP.Cottret (Peugeot)   +00:05:15
4. M.HIrvonen – M.Perin (Mini)   +00:05:52
5. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Mini)   +00:06:39
6. L.Poulter – R.Howie (Toyota)   +00:06:43
7. B.ten Brinke – T.Colsoul (Toyota)   +00:08:42
8. V.Vasilyev - K.Zhiltsov (Toyota)   +00:09:55
9. C.Despres – D.Castera (Peugeot)   +00:10:47
10. C.Sainz – L.Cruz (Peugeot)   +00:12:20


A motorosoknál Joan Barreda Bort nyerte a szakaszt és ő vezeti az összetettet is. A quadosok mezőnyében a dél-afrikai Brian Baragwanath diadalmaskodott, megelőzve az összetettben élen álló Ignacio Casalet.
A kamionosoknál a hatalmas sár miatt félbeszakították a mai versenynapot. A monstrumok között az MAN-es Stacey – Serge – Van der Vaet trió vezet a szintén MAN-es Versluis – Pronk – Klein hármas előtt.

Holnap egy 429 kilométeres gyorsasági szerepel a Dakar programjában, amely Jujuy-ból indul és itt is ér véget.


Legfrissebb cikkek