Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Porsche gyári pilótája, Romain Dumas is rajthoz áll a 2016-os Dakar Rallyn. A francia pilóta második alkalommal vág neki a maratoni távnak. Idén egy buggyval szerepelt, azonban a tízedik szakaszon technikai hiba miatt kiesett. Jövőre, akárcsak idén, a tapasztalt Francois Borsottoval fog részt venni a dél-amerikai versenyen.

A 37 éves francia pilóta saját csapatával az RD Rallye Teammel nevezett a Dakarra, és egy Peugeot 2008 DKR15+ -t fog terelgetni.

151118 romaindumas n2

„Reménykedtem benne, hogy újra ott lehetek majd a Dakaron, de így már biztossá vált az indulás, hogy a puzzle minden darabja a helyére került. Örülök, hogy a csapatommal és a támogatóimmal sikerült összehoznunk, hogy ismét ott lehessünk ennek a legendás versenynek a rajtjánál.”  –nyilatkozta Dumas, aki jelenleg az FIA WEC harmadik helyén áll.


Dumas Peugeot-ja a Mécénat Chirurgie Cardiaque francia jótékonysági szervezet színeiben fog pompázni, amely szívbeteg gyermekeknek segít a gyógyulásban.

„Ez természetes, hogy így cselekszünk, mivel a Mécénat Chirurgie Cardiaque-val már tavaly is együtt működünk. Júniusban a 24 órás Le Mans-i viadalon is közösen dolgoztunk és büszke vagyok rá, hogy ez a kapcsolat a mai napig megmaradt. A Dakaron ezekért a gyerekekért fogok harcolni, és biztos vagyok benne, hogy utána az emberek is ismerni fogják őket és beszélni fognak róluk. Remélem, hogy büszkévé teszem majd ezeket a gyerekek.”  -tette hozzá Romain Dumas.

A 2016-os Dakar Rally első szakasza január 3-án rajtol el.


Legfrissebb cikkek