Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Öt szakaszon van túl az idei Africa Eco Race mezőnye.

A verseny december 31.-én startolt Marokkóból. Öt nap alatt összesen 2834 kilométert vezettek a versenyzők, amelyből 1499 kilométert tettek meg versenytempóban.

Az autósok között a franciák uralták az eddigi gyorsaságikat. Michel Turon-Barrere egy, Jean-Antoine Sabatiere kettő, Jean-Louis Schlesser pedig három részsikert zsebelt be a vasárnapi pihenőnapig.

A Szalay Balázs – Bunkoczi László duó négyszer ért másodikként célba, de sajnos a harmadik, Foum Zguid / Assa szakaszon gondjaik akadtak. A párosnak meggyűlt a baja az éles sziklákkal és három defekt is nehezítette a dolgukat. A gumiproblémák miatt az Opeles alakulat visszacsúszott a hetedik helyre.

 


 

Jelenleg Jean Louis Schlesser – Thierry Magnaldi páros áll az élen. A második helyen a belga Jacques Loomans – Frits Driesmans alakulat várja a folytatást. Sabatiere és navigátora, Denis Rozand a harmadik. Szalay Balázsék a hatodik helyről vágnak neki a további szakaszoknak.

A kamionosok között a cseh Tomas Tomecek – Vojtech Moravek vezet a Tatrával. Őket az Elisabete Jacinto – Jose Teixeira Marques – Marco Cochinho trió követi az MAN-el. A harmadik helyen a Kovács Miklós – Czeglédi Péter – Ács László egység áll a sárga Scaniával.

A motorosoknál három francia volt a leggyorsabb. A Hondás Michael Pisano az első, megelőzve honfitársát, a KTM-el induló Dominique Robint. Őket Norbert Dubois követi szintén KTM-el.

A verseny január 6.-án folytatódik, a Dakhla / Chami szakasszal.

Legfrissebb cikkek