Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen és Sebasien Loeb után, egy újabb WRC pilótával, Martin Prokoppal bővül a 2016-os Dakar Rally mezőnye.

A cseh pilóta az Overdrive Racing V8-as Toyota Hilux-szával fog szerepelni az Argentínát és Bolíviát érintő maratoni versenyen. Prokop a múlt hónapban már kipróbálta a Toyotát, és rögtön meggyőzte az Overdrive első emberét, Jean-Marc Fortint, tegnap pedig alá is írták a megállapodást.

151014 prokop n2

„Szerettünk volna egy WRC pilótát a csapatunkba, így örömmel üdvözöljük Martint a fedélzeten. Marokkó előtt már kipróbálta az autónkat egy teszten, és amikor látta, hogy a jövő évi Dakar Rally szakaszai nagyon hasonlítanak majd a rally világbajnokság pályáihoz, sikerült rábeszélnünk, hogy versenyezzen nálunk.” –nyilatkozta Fortin.


„A héten Belgiumban is teszteltünk egy keveset, és a Spanyol Rally után a dél-franciaországi Château Lastours-ban is tervezünk egy kétnapos próbát, utána pedig Dubaiban, sivatagi körülmények között folytatjuk a tesztelést egy T2-es autóval.” –tette hozzá az Overdrive csapatfőnöke.

Prokop két alkalommal is a negyedik helyen zárta az Argentin Rallyt. A 2016-os WRC programja egyelőre még nincs véglegesítve, az azonban már biztos, hogy a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn nem lesz ott.


Legfrissebb cikkek