Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loebbel bővül a Peugeot Dakaros álomcsapata. A francia alakulat a tizenegyszeres Dakar-győztes, Stephane Peterhansel, az ötszörös Dakar-győztes motorversenyző, Cyril Despres, a kétszeres rallyvilágbajnok és egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz után a kilencszeres rallyvilágbajnok Loeb-re is rábízza az egyik autóját a januári Dakar Rallyn.

A 41 éves pilóta jelenleg a túraautó-világbajnokságban szerepel a Citroen pilótájaként, de a közelmúltban már kipróbálta a Peugeot 2008 DKR-t a marokkói sivatagban.

150929 loeb dakar n2

Loeb a hétvégén ismét visszatér Marokkóba, azonban most már versenytempóban fogja terelgetni a 2008 DKR-t.

„18 éves voltam, amikor belecsöppentem az autósport világába, és amikor teljesítettem az első rally versenyemet.” –kezdte gondolatait Loeb. „Azóta minden fajta autósport vonz, köztük a Dakar is. Úgy gondolom, ez a sivatagi versenyzés egy hatalmas kihívás lesz. A Dakar teljesen más típusú verseny, mint amit mostanában csinálok. Ez egy nagyon hosszú táv lesz és több mint két hétig tart, ami alaposan próbára teszi a pilótát és a kocsit is. Teljesen máshogy kell megközelíteni ezt a versenyt, amit majd januárban fogok megtapasztalni.”

150929 loeb dakar n3


Loeb mellett egy másik legenda, a kilencszeres világbajnok navigátor, Daniel Elena fog helyet foglalni a Peugeot-ban.

„Amikor júniusban először ültem a Peugeot 2008 DKR-ben, azonnal meggyőzött – és azóta csak tovább fejlődött az autó.”

150929 loeb dakar n4

„Ami a legnagyobb újdonság volt számomra ebben a kocsiban, hogy a WRC-vel ki kellett kerülni az akadályokat, viszont a Peugeot gyakorlatilag keresztülmegy mindenen. Ehhez kell egy kis idő, hogy megszokjam és hogy magabiztossá válljak!”

150929 loeb dakar n5

„Eddig nagyon részletes itinert használtunk; de a tereprallyban meg kell találnod a helyes utat, és olykor improvizálnod is kell. Ez lesz az első alkalom, hogy dízeles autóval fogok versenyezni, így nagyon sokat kell tanulnom, de igyekszem majd minél jobban megérteni a dolgokat.” –fejezte be gondolatait Sebastien Loeb.

A Rally du Maroc október 3-9. között kerül megrendezésre. Marokkóban Loeb még a 2015 specifikációjú Peugeot-t fogja vezetni, de Carlos Sainz már a 2016-os autóval vág neki a távnak.


Legfrissebb cikkek