Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Krzysztof Holowczyc ötödik alkalommal nyerte meg a hazai futamát, a Baja Polandot. Minden bizonnyal ez volt a lengyel pilóta utolsó sikere, mivel bejelentette, hogy szögre akasztja a bukósisakját.

Holowczyc számos sikert ért el az All4 Racing színeiben. A 2014-es Dakar Rallyn a harmadik helyen ért célba a Minivel, két évvel ezelőtt pedig az FIA Tereprally Világkupa győztese lett.

150831 holowczyc n2

„10 év tereprallyzás után úgy döntöttem, hogy visszavonulok ettől a sporttól. Az elmúlt években számtalan kiváló sikert értünk el, de volt néhány kudarcban is részem. Felállhattam a Dakar Rallyn a pódiumra, megnyertem a tereprally világkupát és sok futamgyőzelmet könyvelhettem el. 10 fantasztikus, de egyben rendkívül nehéz esztendőn vagyok túl, ami megért minden erőfeszítést. Kezdetektől az volt a célom, hogy a Dakaron felállhassak a dobogóra, és ez az álmom idén valóra vált. Ezért úgy gondolom, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat, ha a csúcson akarom befejezni. Nem vonulok teljesen vissza a versenyzéstől, úgy tervezem, hogy néha azért rajthoz állok majd a jövőben. Köszönettel tartozok a feleségemnek és a családomnak, akik végig támogattak és mellettem voltak az elmúlt években, amit a motorsportban töltöttem. Hatalmas köszönetet mondok Sven Quandt-nak és az X-Raidnek, mivel mindig hittek bennem. A csapat támogatása nélkül nem sikerülhetett volna megszereznünk a harmadik helyet a Dakaron. Soha nem fogom elfelejteni azt a segítséget, amit nyújtottak nekem a pályafutásom legnehezebb pillanatában.” –nyilatkozta Krzysztof Holowczyc.


Lengyelországban a szintén Minivel versenyző Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel páros lett az ezüstérmes, és így tovább tudták növelni az előnyüket a bajnokságban Vladimir Vasilyevvel szemben, aki egy hatodik hellyel tért vissza a kényszerpihenője után. A harmadik pozícióban a Bernhard ten Brinke – Tom Colsoul kettős ért célba a Toyota Hilux Overdrive-val.

A BMW X6 RR-rel rajthoz álló Fazekas Károly – Garamvölgyi Zoltán páros a tizenharmadik helyen teljesítette a távot, míg Sebestyén Sándor Bognár Józseffel az oldalán a huszonhatodik pozícióban vitte célba a Toyota Land Cruisert.

A Baja Poland végeredménye:

1. Holowczyc – Kurzeja (Mini All4 Racing)   4:35:05.0
2. Al-Attiyah – Baumel (Mini All4 Racing)   +7:32.0
3. Ten Brinke – Colsoul (Toyota Hilux Overdrive)   +8:53.0
4. Kaczmarski – Suominen (Toyota Hilux Overdrive)   +9:44.0
5. Dabrowski – Czachor (Toyota Hilux Overdrive)   +10:45.0
6. Vasilyev – Zhiltsow (toyota Hilux Overdrive)   +18:16.0
7. Przygonski – Schulz (Mini All4 Racing)   +18:51.0
8. Malysz – Panseri (Mini All4 Racing)   +20:41.0
9. Zapletal – Marton (H3 EVO)   +26:29.0
10. Bialkowski – Momot (H3 EVO III)   +33:20.0

13. Fazekas Károly – Garamvölgyi Zoltán (BMW X6 RR)   +51:28.0

26. Sebestyén Sándor – Bognár József (Toyota Land Crusier 200)   +2:09:38.0

AZ FIA Tereprally Világkupa október elején a Rallye Oilibya du Maroc-kal folytatódik.


Legfrissebb cikkek