Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Peugeot a Dakar Rally után ismét csatába küldi a 2008 DKR-eket. A francia alakulat két autóval vág neki a 6500 versenykilométeres Selyemút Rallynak.

A kínai versenyen „Mr. Dakar”, azaz Stéphane Peterhansel fogja vezetni az egyik autót, az itinert pedig Jean-Paul Cottret fogja diktálni neki. A másik 2008 DKR-rel Cyril Despres bizonyíthat. Az ötszörös Dakar-győztes motorversenyző idén váltott a két kerékről négy kerékre, a Selyemút Rallyn pedig már nem Gilles Picard fog mellett ülni, hanem új mitfárere, David Castera, aki korábban szintén motorversenyző volt.

150826 peugeot2008dkr n2

Mindkét francia legénység az új specifikációjú Peugeot-val fog szerepelni, amelyet ’2008 DKR +’-nak neveztek el. Az új „oroszlán” továbbfejlesztett felfüggesztéseket valamint erősebb motort kapott, és bevezetésre kerülnek az új Michelin abroncsok is.

A csapat harmadik pilótája, Carlos Sainz eközben a 2008 DKR 2016-os változatát teszteli Marokkóban.


„A kínai Selyemút Rally egyfajta főpróbája lesz a Dakar Rallynak. Ez egy hatalmas lehetőség lesz számunkra, mivel ez lesz a leghosszabb tesztünk, ráadásul olyan feltételek mellett, mint amilyenekkel a dél-amerikai Dakar Rallyn is találkozunk.” –nyilatkozta Peterhansel.

150826 peugeot2008dkr n3

„Az elsődleges célunk az lesz Kínában, hogy az autót tovább fejlesszük, és hogy versenykörülmények között kipróbáljunk néhány új alkatrész. Ugyanakkor Kína egy rendkívül fontos piac a Peugeot számára, ezért fantasztikus lenne, ha ebben a csodálatos környezetben tudnánk felemelkedni…” –mondta a Peugeot Sport első embere, Bruno Famin.

A Selyemút Rally mezőnye a Pekingtől 1000 kilométerre található Xi’an-ból rajtol el. A verseny 12 szakasza Kína öt tartományán (Shaanxi, Ningxia, Belső-Mongólia, Gansu és Xinjiang) keresztül kanyarog. A pilótáknak abszolválniuk kell majd száraz sivatagi pályákat és erdős hegyi szakaszt egyaránt.

A Silk Road Rally augusztus 29 - szeptember 12. között kerül megrendezésre.


Legfrissebb cikkek