Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hétvégén a HunGarian Bajával folytatódik az FIA Tereprally Világkupa. A Veszprém környéki pályákon csak egy Mini-t láthatunk majd versenyezni, Nasser Al-Attiyahhal a volánnál. Az Overdrive Racing három autóval fog szerepelni Magyarországon. A bajnoki címvédő, Vladimir Vasilyev egészségügyi probléma miatt kihagyja a hétvégi viadalt, helyére a dán Jes Munk ugrik be.

Vladimir Vasilyevet júliusban szívproblémával kezelték, így a Baja Aragon után a magyar versenyt is csak a pálya széléről fogja figyelni. Az orosz pilóta jelenleg a bajnoki tabella élén áll, 21 ponttal megelőzve legfőbb riválisát, Nasser Al-Attiyahot.
Vasilyev helyett a dán Jes Munk bizonyíthat az egyik Toyota Hilux Overdrive volánja mögött. Munk mellett Marek Dabrowski és Bernhard Ten Brinke fog harcolni a pontokért a Toyotával.

150811 overdrive n2

2014-ben az Overdrive Racing megnyerte a HunGarian Baja-t, igaz ezt a sikert az azóta a Minihez átigazolt Nasser Al-Attiyah szállította a csapatnak. A katari pilóta mögött Vasilyev lett a második a tavalyi viadalon, míg Marek Dabrowski a nyolcadik pozícióban ért célba a Hiluxszal.

Munk az első dán pilóta, aki kettő- és négy-keréken is teljesítette már a Dakart. 2013-ban hatalmasat bukott motorral, és több csontja is eltört, valamint napokig komában feküdt. Idén már egy RZR 900 EBO Polaris-szal állt rajthoz és az 55. helyen ért célba.

„Az volt a célom a Dakaron, hogy én legyek az első dán, aki motorral és kocsival is teljesíti a távot. Ezt sikerült elérnem és most az Overdrive csapat tagja lettem és alig várom, hogy versenyezhessek.” – mondta Munk.

150811 overdrive n3

A holland Ten Brinke januárban csatlakozott az alakulathoz, Magyarországon pedig ismét bizonyíthat a V8-as Hiluxszal, Tom Colsoullal az oldalán.

„Egy nagyon mozgalmas négy hét kellős közepén vagyunk, beleértve a spanyolországi Baja Aragon-t, Reinaldo Varela brazíliai győzelmét és a soron következő két Baja-t.” –nyilatkozta Jean-Marc Fortin, az Overdrive Racing első embere.

„Jes és Jean (Jean Brucy, korábbi enduró versenyző, aki Jes-nek fogja olvasni az itinert.) is csatlakozik a csapatunkhoz, és remélem, hogy élvezni fogják a versenyzést az Overdive Racing színeiben. Nagyon erős a csapatfelállásunk, így megpróbáljuk megszorongatni a riválisainkat, és igyekszünk megadni mindent esélyt Vladimirnek, hogy megnyerje a bajnokságot, amikor majd ismét versenyautóba ülhet.” –tette hozzá a csapatvezető.

A HunGarian Baja pénteken egy 2,5 kilométeres szuperspeciállal kezdődik. Szombaton kettő, vasárnap pedig egy szelektív szakasz szerepel a programban. A teljes táv 706 kilométer lesz, ebből 518,5 kilométert teljesítenek versenytempóba a pilóták.


Az FIA Tereprally Világkupa jelenlegi állása:

1. Vladimir Vasilyev (RUS)   171 pont
2. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)   150
3. Reinaldo Varela (BRA)   97
4. Marek Dabrowski (POL)   82
5. Erik van Loon (NLD)   72
6. Yazeed Al-Rajhi (SAU)   66
6. Miroslav Zapletal (CZE)   66  
8. Orlando Terranova (ARG)   37
9. Harry Hunt (GBR)   32
10. Joan Roma (ESP)   30
10. Tapio Suominen (FIN)   30


Legfrissebb cikkek