Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2016-os Dakar Rallyn három korábbi WRC pilóta, Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb és Petter Solberg akár ismét egymás ellen harcolhat. Egyelőre csak Hirvonen szereplése biztos a dél-amerikai maratoni futamon.

Hirvonen pár hete jelentette be, hogy jövő januárban ott lesz a Dakar rajtjánál, a hétvégén pedig bemutatkozott az FIA Tereprally Világkupában is. A finn pilóta a Baja Aragónon a harmadik helyen ért célba az X-Raid Mini All4 Racingjével.

150728 dakar n2

Sebastien Loeb jelenleg a túraautó-világbajnokságra koncentrál, azonban a közelmúltban részt vett a Peugeot marokkói tesztjén, ahol ki is próbálta a 2008 DKR-t. A francia világbajnok zöld utat kapott a Citroentől ehhez a projekthez, így csak Loeb döntésén múlik a Dakaros szereplés.

A2003-as rallyvilágbajnokot, a tavalyi rallycross vb. győztesét, Petter Solberget szintén a Peugeot-val hozták kapcsolatba. A norvég pilóta nem erősítette meg a Peugeot-s pletykákat, azt azonban elismerte, hogy érdekelné ez az új kihívás.

„Beszélek a Dakarról, mert ez olyasvalami, ami nagyon érdekel engem – de csakis a legjobb csapattal és a legjobb autóval jöhetne szóba. Szeretnék ott versenyezni és a győzelemért harcolni.” –nyilatkozta Solberg.


Hirvonen elárulta, hogy nagyon örülne, ha ismét a régi nagy ellenfelekkel harcolhatna.

„Az nagyszerű lenne, ha ők is jönnének a Dakarra és újra egymás ellen csatáznánk. Meg kell várnunk, hogy miként alakulnak a terveik, de hatalmas lenne ismét egy sorozatban versenyezni velük.” –mondta el Hirvonen.


Legfrissebb cikkek