Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hármas Mini-siker született az FIA Tereprally Világkupa spanyolországi állomásán. A hazai közönség előtt autózó Joan „Nani” Roma kilencedik alkalommal nyerte meg a Baja Aragon-t, három perccel megelőzve a második helyen célba érő Orlando Terranovát. A korábbi WRC pilóta, Mikko Hirvonen egy dobogós helyezéssel debütált a sorozatban.

A verseny egy 5 kilométeres prológgal kezdődött, amit a kétszeres Dakar-győztes, Nasser Al-Attiyah nyert meg. A katari pilóta 3 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Románál, Terranovának pedig 8 másodpercet adott.

150727 bajaaragon n2

Az első szakaszon, a 152 kilométeres Calamocha – Calatayud-on, Nani Roma száguldott végig a leggyorsabban. A spanyol versenyző 2:03:49-es idővel abszolválta a távot. Mikko Hirvonen csupán 11 másodperccel maradt el spanyol csapattársától.  A Joan Roca – Horn Albert páros a harmadik időt érte el a Schlesser GP-vel. Nasser Al-Attiyah egy defektnek köszönhetően csak a negyedik helyen ért célba a Minivel. Az összetettben Roma az élre ugrott, megelőzve Hirvonent és Al-Attiyahot.


A folytatásban a Calatayud és Teruel közötti 305 kilométeres pálya szerepelt a programban. Itt Orlando Terranova villantott. Az argentin pilóta 1 perc 40 másodpercet adott Romának, Hirvonen pedig több mint 3 percet kapott a szakaszelsőtől.  
A Joan Roca - Horn Albert kettős eltalált egy sziklát, ami a versenyük végét jelentette. Nasser Al-Attiyah futama szintén ezen a távon ért véget.
Az összetettben továbbra is Roma tanyázott az élen. Mikko Hirvonen megtartotta a második helyét, míg a harmadik helyre Orlando Terranova kapaszkodott fel.

150727 bajaaragon n3

A Baja Aragon utolsó pályája a 181 kilométeres Calamocha – Teruel volt. Terranova ezen a szakaszon sem talált legyőzőre. Roma 5 másodperccel maradt le a részsikerről, Mikko Hirvonen pedig másfél perces hátrányban vitte célba a Minit.
A verseny Nani Roma sikerével ért véget, Orlando Terranova pedig megelőzte Mikko Hirvonent és a dobogó második fokára állhatott fel. Hirvonen fantasztikus versenyzéssel a harmadik helyen zárta a Baja Aragont.

A verseny végeredménye:

1. Joan Nani Roma – Alex Haro (Mini All4 Racing)   8:41:41
2. Orlando Terranova – Bernardo Graue (Mini All4 Racing)   +2:57
3. Mikko Hirvonen – Michel Perin (Mini All4 Racing)   +3:20
4. Reinaldo Varela – Gustavo Gugelmin (Toyota Hilux Overdrive)   +23:53
5. Ricardo Leal Dos Santos – Mykel Justo (Nissan Navara)   +24:35
6. Erik van Loon – Wouter Rosegaar (Mini All4 Racing)   +25:31
7. Alejandro Martins – Jose Marques (Toyota Hilux)   +34:51
8. Marek Dabrowski – Jacek Czachor (Toyota Hilux Overdrive)   +36:08
9. Khalid Al Qassimi – Edouard Boulanger (Toyota Hilux Overdrive)   +37:26
10. Dennis Kuipers – Fabian Lurquin (HRX Ford)   +38:01

Az FIA Tereprally Világkupa augusztus 13-16 között a HunGarian Baja-val folytatódik.


Legfrissebb cikkek