Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy Mikko Hirvonen is rajhoz áll a 2016-os Dakar Rallyn az X-Raid csapat színeiben. A finn pilóta 2002 és 2014 között a rally világbajnokságban versenyzett. 163 futamból 69-szer végzett a top 3-ban, ebből 15-ször a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Hirvonen Marokkóban már kipróbálta a Mini-t, és megerősítették, hogy jövőre a Dakar Rallyn is láthatjuk majd a finn versenyzőt. Mikko egy igen tapasztalt navigátorral, Michel Perinnel vág neki a maratoni futamnak. A francia mitfárer navigált már Carlos Sainznak is, tavaly pedig Nani Romával megnyerték a sivatagi viadalt.

„Azt elárulhatom, hogy fél évvel ezelőtt, nem igazán tudtam semmit erről a versenyről, csak amit a TV-ben láttam.” –mondta a 35 éves pilóta.

150714 mikkohirvonen n2

„Természetesen azzal tisztába voltam, hogy ez egy hosszú távú futam, és sokkal inkább a navigációs tudásról szól, mint a padlógázon történő száguldásról. Túl vagyok egy hosszú teszten az X-Raid csapattal, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy olyan tapasztalt navigátorom lesz, mint Michel Perin, aki a csapattal együtt rengeteget segített nekem abban, hogy a legjobb képet kapjam arról, amiről ez az egész szól. Minél többet beszéltünk, annál izgatottabb lettem ezmiatt az új kihívás miatt.” –tette hozzá Mikko Hirvonen.

Hirvonen ebben a hónapban, a Baja Aragonon debütál versenykörülmények között az All4 Racinggel.


„Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült megállapodnunk Mikkoval.” –nyilakozta az X-Raid csapat főnöke, Sven Quandt.

„Úgy gondolom, hogy nem csak a csapatunknak, hanem az egész Dakarnak jót fog tenni Mikko érkezése. A marokkói teszten lenyűgözött minket a vezetési stílusával, és a kezdetektől jól érezte magát az „új terepen”. Ennek ellenére nem szabad nagy elvárásokat támasztani, ugyanis rengeteg tapasztalatra lesz szüksége, mivel a Dakar egy semmihez nem hasonlítható verseny. Michel azonban rendkívül rutinos navigátor, ezért sok mindenben tud majd segíteni Mikkonak.” –fejezte be gondolatait Quandt.


Legfrissebb cikkek