Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A tereprally világkupa éllovasa, Vladimir Vasilyev márkát vált. Az orosz pilóta tavaly megnyerte a sorozatot a Mini All4 Racinggel, és az idei kiírást is vezeti jelenleg. A hétvégén megrendezésre kerülő Italian Baja-n a bajnoki címvédő már egy Toyota Hilux Overdrive-val áll rajthoz.

Vasilyev győzött az Abu Dhabi Desert Challengen, a Qatar Sealine Rallyn és a Baja Russian a második helyen végzett, Egyiptomban pedig a harmadik pozícióban ért célba. Az orosz versenyző 155 ponttal a bajnoki tabella élén áll, 35 ponttal megelőzve legnagyobb riválisát, Nasser Al-Attiyahot.  2012-ben az Italian Baja-n a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett.

150623 vasilyev n2

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a csapatunkban köszönthetjük Vladimirt és Konstantint, és már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük Olaszországban.” –nyilatkozta Jean-Marc Fortin, az Overdrive Racing csapatvezetője. „Egy nagyon erős csapatfelállással vágunk neki a nyári viadaloknak. A lassabb sivatagi futamok már mögöttünk vannak és reméljük, hogy az Overdrive-val zsinórban harmadszorra is nyerni tudunk majd Olaszországban, és a későbbiekben is hasonló sikereket érünk majd el.”


FIA Tereprally Világkupa állása:

1. Vladimir Vasilyev (RUS)   155 pont
2. Nasser Al-Attiyah (QAT)   120
3. Yazeed Al-Rajhi (SAU)   66
3. Marek Dabrowski (POL)   66
5. Reinaldo Varela (BRA)   64
5. Erik van Loon (NLD)   64
7. Miroslav Zapletal (CZE)   56
8. Harry Hunt (GBR)   32
9. Tapio Suominen (FIN)   30
10. Adam Malysz (POL)   28

Az Italian Baja június 26-28. között kerül megrendezésre.


Legfrissebb cikkek