Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Dakar Rally, a Mexikó Rally és két közel-keleti bajnoki futam után a Tereprally Világkupában is diadalmaskodni tudott Nasser Al-Attiyah. A katari pilóta az Abu Dhabi Desert Challenge-en közel 20 perccel előzte meg a tavalyi bajnokot, Vladimir Vasilyevet…

…később azonban a technikai ellenőrzésen Al-Attiyah autójának a felfüggesztését nem találták szabályosnak, ezért kizárták a versenyből. Ennek a döntésnek köszönhetően Vasilyev ölébe hullott a győzelem. Az orosz pilóta így megismételte a tavaly sikerét az Abu Dhabi Desert Challenge-en.

150402 alqassimi
 
A szervezők a hatalmas homokvihar miatt törölték a sivatagi viadal utolsó szakaszát. Vasilyev mellé a holland Erik van Loon és a korábbi IRC pilóta, Harry Hunt állhattak fel a dobogóra.
Yazeed Al Rajhi lett a legjobb nem Mini-s versenyző. A szaúdi pilóta a negyedik pozícióban abszolválta a sivatagi futamot a Toyota Hilux Overdrive-val. A lengyel Marek Dabrowski az ötödik lett szintén egy Toyotával, megelőzve két Mini-s versenyzőt, Orlando Terranovát és Adam Malyszt.


Miroslav Zapletal a tizenkilencedik helyen zárta a viadalt, míg a Szalay Balázs – Fabian Lurquin páros a huszonötödik lett az Opel Mokkával. Szalayék versenye nem volt gondmentes, mivel eltört a kardántengelyűk, ami ráadásul kilyukasztotta a kartert, és ezért kifolyt az olaj a Mokka erőforrásából.

Az Abu Dhabi Citroen Total World Rally Team pilótájának, Khalid Al-Qassiminek technikai hiba miatt idő előtt ért véget a futam. Az egyesült arab emírségekbeli rallyversenyző a szuperspeciálon egy második időt autózott a Toyotával, majd az utolsó szakaszon a negyedik helyről állt ki a sebességváltó meghibásodása miatt.

150402 marccoma

A motorosoknál az ötszörös Dakar-győztes, Marc Coma nyert a KTM-mel, megelőzve Sam Sunderlandet és Pablo Quintanillat. A quadosok között Mohammed Abu-Isaa bizonyult a leggyorsabbnak Rafal Sonik és Nelson Augusto Sanabria előtt.

 

Az Abu Dhabi Desert Challenge végeredménye:

1. Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov (Mini All4 Racing)   14:52:48
2. Erik van Loon – Wouter Rosegaar (Mini All4 Racing)   +40:02
3. Harry Hunt – Andreas Schulz (Mini All4 Racing)   +1:10:35
4. Yazeed Al-Rajhi – Timo Gottschalk (Toyota Hilux Overdrive)   +1:54:00
5. Marek Dabrowski – Jacek Czachor (Toyota Hilux Overdrive)   +2:09:40
6. Orlando Terranova – Bernardo Graue (Mini All4 Racing)   +2:26:48
7. Adam Malysz – Rafal Marton (Mini All4 Racing)   +2:38:06
8. Ahmed Al Fahim (Polaris RZR 1000)   +3:27:17
9. Ali Al Ketbi – Javid Waris (Nissan Patrol)   +4:18:31
10. Mohammed Gulzar – Patrick McMurren (Polaris RZR 1000)   +4:27:45

19. Miroslav Zapletal – Maciej Marton (Hummer H3 Evo)   +12:52:49

25. Szalay Balázs – Fabian Lurquin (Opel Mokka)   +22:35:38

Az FIA Tereprally Világkupa április végén Katarban, a Sealine Cross Country Rallyval folytatódik.  


Legfrissebb cikkek